През 2008 Ветко Арабаджиев имаше връзка с ДДС измами свързани

...
През 2008 Ветко Арабаджиев имаше връзка с ДДС измами свързани
Коментари Харесай

Милионите на Арабаджиеви в кутии за обувки: Как?

През 2008 Ветко Арабаджиев имаше връзка с Данък добавена стойност измами свързани с хотел " Марица ". Тогава някой покри следствието. Арабаджиев е много прочут човек, в случай че тръгне следствие не може да не излязат кавги. Това съобщи журналистът Стефан Ташев в утринния блок на Нова телевизия, представена от novini.bg.

" Ветко Арабаджиев взе участие единствено в една компания, други членове от неговото семейство не вземат участие, това ще затрудни следствието. Да не забравяме, че Арабаджиев държи и захарен цех в Пловдив, завещан от Илия Павлов ", сподели още той.

" Единият вид е тези хора да са отвън Европейски Съюз или в Турция. В Турция ги грози арест, сходен на този на Митьо Очите, посредством Интерпол. Адвокатът им твърди, че те скоро ще се явят ", добави Ташев.

" Данъчните измами по Данък добавена стойност имат 13 механизма. Тази, която е употребена в тази ситуация, най-вероятно, е с изчезналият търговец, като не се вкарва ДДС-то на артикули в хазната. Крадецът си е апаш ", съобщи по тематиката финансистът Емил Хърсев.

" Прането за пари елементарно се извършва и потвърждава в съда. При импорт на над 30 000 лв. в банка би трябвало да има обявление, само че в случай че се внасят в трезор, те не се заявяват. В брой се държат пари, които не би трябвало да попадат в счетоводството и когато те е боязън от банката. Има вид и за подправени фактури ", приключи Хърсев.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР