През 1972 г. в системата на Интервизия, най-гледаното предаване е

...
През 1972 г. в системата на Интервизия, най-гледаното предаване е
Коментари Харесай

Концерт с песните на „Златния Орфей” в памет на Генко Генов

През 1972 година в системата на Интервизия, най-гледаното предаване е „ Златният Орфей " – над 200 милиона фенове, на второ място е Олимпиадата в Мюнхен с 18 милиона по-малко.

Филми за фестивала са правили малките екрани на Англия, Белгия, Федерална Република Германия, Швейцария и в действителност феновете са доста повече. Създател и шеф на фестивала е Генко Генов.

Седем месеца по-късно против Генко Генов стартира развой. Обвинен е в държавна измяна и агитация на западна просвета в социалистическа България. Осъден е и излежава присъда от 8 години затвор. Тази година се навършват 90 години от рождението му.

По този мотив неговият наследник провежда концерт „ Песните на Златният Орфей " в памет на Генко Генов – чудакът, със специфичното присъединяване на Мими Николова, Камелия Тодорова и Орлин Горанов.

Фестивалът беше единственият контакт със Запада, липсва на нашето потомство, показа певицата Камелия Тодорова в предаването „ Тази сутрин” по bTV.

Баща ми е бил на непоколебим режим в пандиза в Стара Загора, описа синът на Генко Генков – Райчин.

„ Сестра ми се ражда, когато той влиза в пандиза и е на 8 години, когато излиза.Той написа приказки за нея в пандиза, разрешавали са му по 1 лист на седмица. По-тежко е ситуацията откакто излиза от пандиза, тъй като не престават да се отнасят към него като към изменник и шпионин”, показа още Райчин Генов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР