Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич обвини опозицията, че политизира двете

...
Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич обвини опозицията, че политизира двете
Коментари Харесай

Кой е виновен за убийствата в Сърбия? Уникална версия

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич упрекна опозицията, че политизира двете всеобщи убийства в Сърбия, с цел да нападна президента Александър Вучич и държавното управление, заяви N1.

Бърнабич разяснява, че двете всеобщи убийства са „ последица от времената, в които живеем “. Сръбският министър председател означи, че в обществените мрежи и по принцип, се злоупотребява със свободата на изложение, а „ поощряването на насилието в обществените мрежи се е трансформирало в норма и стандарт, в който нашите деца би трябвало да живеят “.
-->
Опозиционни партии и придвижвания свикаха в понеделник митинг против насилието, като упорстват управляващите да подхващат ограничения против това събитие и да потърсят  институционална отговорност за двете всеобщи убийства от тази седмица.

На 3 май 13-годишен възпитаник простреля с револверите на татко си осем свои съученици и един учебен надзирател в белградско учебно заведение. При стрелбата бяха ранени и шест деца и учителка. Сръбските медии оповестиха през вчерашния ден, че момиче, простреляно в главата, е в сериозно положение.

На идващия ден вечерта 21-годишен сърбин стреля с автоматизирано оръжие от движеща се кола в три села в региона на град Младеновац, на към 40 км южно от Белград. Осем души починаха, а 14 бяха ранени.

Вчера бяха заровени някои от жертвите. Заподозрените стрелци са задържани.

Премиерът Ана Бърнабич разяснява, че когато в други страни станат сходни всеобщи убийства, „ никой не ги употребява за политически сметки и офанзива против държавното управление “.

„ Невъобразимо е. Скандално и човешки неразбираемо е да кажеш, че Александър Вучич и Сръбската прогресивна партия са отговорни за тези закононарушения. Как той да е виновен? “, попита реторично Бърнабич в ефира на телевизия „ Хепи “ и уточни, че политизирането на обстановката не оказва помощ за понижаване на поляризацията в страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР