Премиерът на Ирландия Майкъл Мартин заяви днес, че новоизбраният президент

...
Премиерът на Ирландия Майкъл Мартин заяви днес, че новоизбраният президент
Коментари Харесай

Байдън натиска Борис Джонсън за сделка с ЕС

Премиерът на Ирландия Майкъл Мартин съобщи през днешния ден, че новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън желае сключването на комерсиална договорка за Брекзит сред Англия и Европейския съюз. Британският министър-председател Борис Джонсън би трябвало " да се сгуши и да реализира съглашение ", разяснява той пред Би Би Си.

" Той е доста предан на Споразумението от Разпети петък ", сподели Мартин за Байдън.

" По-специално във връзка с Брекзит, той явно би подкрепил договорка сред Европейския съюз и Англия. "

" И мисля, че тъкмо там, в случай че мога да го кажа с почитание, натам би трябвало да се насочи английското държавно управление, в тази посока, съгласно мен. Трябва да клекне и... да се подписа договорка с Европейския съюз. "

" От решаващо значение е да се подписа договорка - съгласно мен: там, където има воля, има метод ", сподели Мартин, добавяйки, че неналичието на договорка би било " разрушително " за Обединеното кралство.

Мартин сподели, че законопроектът за вътрешния пазар на Джонсън е изразил опасения по отношение на това до каква степен Европейски Съюз може да се довери на Джонсън - в това число подозрения по отношение на солидността на евентуална комерсиална договорка.

" Всъщност имам вяра, че Борис Джонсън желае договорка. Мисля, че неговият инстинкт би благоприятствал за договорката. Политиката на протичащото се във Англия е нещо, което може да повлияе на проблемите ", сподели Мартин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР