Новак Джокович се надява да достигне върховата си форма за

...
Новак Джокович се надява да достигне върховата си форма за
Коментари Харесай

Новак Джокович заяви, че първата му цел е да защити титлата си от Ролан Гарос

Новак Джокович се надява да доближи върховата си форма за Откритото състезание на Франция и да отбрани купата си от предходната година.

Световният номер едно пропусна Мастърса в Мадрид предишния месец и дойде по-рано за присъединяване си в другия шампионат от сериите ATP 1000 в Рим, където натъртва на подготовката си за " Ролан Гарос ", който започва на 26 май.

Сърбинът се състезава за последно на Мастърса в Монте Карло през април, където загуби от Каспър Рууд на полуфиналите. Рекордният 24-кратен първенец от Големия шлем към момента търси първия си трофей за сезона.
37-годишният състезател, който се раздели с дългогодишния си треньор Горан Иванишевич, сега работи с някогашния номер едно в света на двойки Ненад Зимонич. Джокович сподели, че е удовлетворен от взаимната им работа и от напредъка си преди Ролан Гарос.

„ Имах задоволително време да си умря и да упражнявам. Пристигнах в Рим по-рано, направих няколко тренировки с топиграчи преди първия ми мач тук “, сподели Джокович пред кореспонденти в италианската столица.

„ Очевидно е друго, когато тренираш с тях, виждаш къде е играта ти и търсиш най-хубавата си форма за първия формален мач ", изясни сърбинът,

„ Мисля, че съм на правилния път, с цел да доближи до купата на Ролан Гарос в Париж. Надявам се тук, в Рим, да мога да играя по-добре, в сравнение с в Монте Карло ", добави Джокович.

Сърбинът, който неотдавна се раздели и с фитнес треньора си Марко Паничи, разгласи, че работи още веднъж с Гебхард Грич, насочен към триумф във втория за годината шампионат от Големия шлем, а по-късно и на Олимпийските игри в Париж.

„ Ние се познаваме доста добре. Работим в синхрон през цялото време във връзка с това, което желаеме да вършим, по какъв начин желаеме да подходим към подготвителната стратегия на и отвън корта. С Ненад също, “ изясни Джокович.

" Доволен съм от метода, по който минаха последните две седмици във връзка с тренировките, във връзка с подготовката и на задачите ми в шампионата в Рим, само че най-много на Ролан Гарос, Уимбълдън и Олимпийските игри “, акцентира международният номер 1.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР