Премиерът Кирил Петков заяви, че назначената от него проверка до

...
Премиерът Кирил Петков заяви, че назначената от него проверка до
Коментари Харесай

Кирил Петков в НС: Няма руски инвеститори в Gemcorp


Премиерът Кирил Петков съобщи, че назначената от него инспекция до този миг е посочила, че няма съветски вложители в компанията Gemcorp, която дружно с IP3 подписа с българското държавно управление общо писмо за капиталово желание в областта на енергетиката.

Когато подписахме това писмо, ние проверихме дали имат съветски вложители към този миг. Към този миг те нямат, увери Петков народните представители на днешния парламентарен блицконрол. Премиерът уточни още, че е разпоредил и инспекция за пет години обратно във времето.



Кирил Петков напомни, че подписаният документ е единствено писмо за желание и няма никакъв наложителен темперамент.

Депутатът от ГЕРБ-СДС Десислава Трифонова попита дали вицепремиерът Асен Василев е получавал средства от компанията по негова сметка, която информация Кирил Петков отхвърли.

На 23 март Министерството на енергетиката и фирмите IP3 Corporation и Gemcorp Holding LtD подписаха меморандум, който регламентира съдействието сред страните по отношение на планирането и осъществяването на планове за произвеждане на чиста сила, различни и стратегически доставки на газ, сигурност на енергоснабдяването, чиста сила и развиване на нуклеарната енергетика

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР