Премиерът Кирил Петков се надява тази седмица парламентът да одобри

...
Премиерът Кирил Петков се надява тази седмица парламентът да одобри
Коментари Харесай

Премиерът се надява тази седмица НС да одобри плащанията към пътните фирми

Премиерът Кирил Петков се надява тази седмица Народното събрание да утвърди заплащанията към пътните компании. Той изрази вяра, че депутатите ще одобрят да бъдат платени половината от средствата. Кирил Петков призна, че въпросът е породил разногласия в обединението:

" Хората, които ни гледат, би трябвало да схванат разликата. Пътна поддръжка е непълен лек ремонт, който не изисква толкоз високо равнище на гаранция, както главен ремонт. И в случай че вършим нашите пътища през така наречен поддръжки вместо през главен ремонт, гаранциите са доста по-ниски, а когато гаранциите са доста по-ниски, качеството е доста по-ниско. Няма строител, който да би трябвало да направи освен това, от което се изисква. Така че тази процедура би трябвало напълно да я променим ".

" Надявам се тази седмица това решение да мине. То има два критерия. Първият критерии е, че би трябвало да разклати оптимално бързо половината пари. Не би трябвало да се спори по тази тематика. Второ желаеме да мине през задоволително положително равнище на инспекция. Не тъй като се колебая в АПИ или Министерството на районното развиване, а тъй като договорите са били направени погрешно и би трябвало да има засилен надзор ", сподели още Петков.

Премиерът разгласи, че Димитър Илиев става част от екипа на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата ". В Министерския съвет се организира общодържавна среща по въпросите на сигурността на придвижването на пътя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР