Премиерът Кирил Петков приветства решението за освобождаване на ръководството на

...
Премиерът Кирил Петков приветства решението за освобождаване на ръководството на
Коментари Харесай

Петков: Погрешни решения докараха високите цени на газа

Премиерът Кирил Петков приветства решението за освобождение на управлението на „ Булгаргаз “ и изрази вяра, че с всяка такава смяна българските консуматори ще бъдат по-защитени и българският интерес като цяло ще бъде приоритет. Пред публицисти министър председателят уточни още, че изборът на нов ръб ще бъде напълно отговорност на БЕХ в съгласуваност с министъра на енергетиката.

Погрешни решения и изпуснати благоприятни условия са в основата на високите цени на газа, отсъди Петков.

Според Петков проверяващите органи следва да открият аргументите за това. Премиерът изрази очакване този вид решения, които сега се заплащат от цялото общество, да не бъдат взимани отсега нататък и да не се постанова крайните консуматори да заплащат цената на нечии неточности.

Премиерът Петков добави още, че е значимо да има работещ регулатор, който освен афишира цени, само че и проучва аргументите за тяхното повишаване и дали се взимат най-правилните решения.

„ Съмнявам се, че КЕВР е съумял да вникне за какво тези цени на газа са били качени. Най-лесното е неправилните решения да се трансферират на крайния консуматор “, посочи министър-председателят. По думите му мораториумът следва да отпадне с новия състав на КЕВР и при съществуването на цялостен разбор.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР