Премиерът Кирил Петков оповести механизъм, по който да стане разплащане

...
Премиерът Кирил Петков оповести механизъм, по който да стане разплащане
Коментари Харесай

Петков: Предлагаме 50% от парите да се платят веднага на строителните фирми

Премиерът Кирил Петков оповести механизъм, по който да стане разплащане на дължимите средства към пътностроителните компании.  Предложението е изпратено на съдружните партьори и се чака в четвъртък да бъде гласувано. Премиерът се качи на тежкотоварен камион, с цел да инспектира остарелия път през прохода Витиня и да се запознае с проблемите на превозвачите

От автомагистралата министър председателят Кирил Петков сподели, че желае от първо лице да види главните проблеми на превозвачите и да изясни персонално обстановката с пътищата и разплащането на дължимите пари. Има предложение по какъв начин това да се случи, изясни Петков пред публицистите:

" Предлагаме над 600 милиона, което е към 50% от парите, да се платят незабавно на строителните компании, обаче след наказания на парламента; останалите 50 % да минават през парламентарни комисии, откакто има отчет на специалисти, че тези действия са действително осъществени, тъй като последното нещо, което желаеме да създадем, е да платим едни пари за действия, които не са осъществени или не са осъществени изцяло ".

Предложението е изпратено до съдружните сътрудници. Текстовете би трябвало да се гласоподават в четвъртък, по думите на Петков, а той се качи в ТИР-а по покана на Сдружението на дребните и междинните превозвачи в България:

" Говорихме с премиера, направихме една среща. Обеща ми, че ще се качи на камион да види защо става въпрос и срещата, отсам през остарелия път на Витиня. Специално за Витиня се качваме да забележим пътя, защо става въпрос, че е покруса, покруса е просто пътя ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР