Преименуването на компанията Facebook Inc едва ли ще позволи на

...
Преименуването на компанията Facebook Inc едва ли ще позволи на
Коментари Харесай

Прекръстването на "Фейсбук" няма да намали натиска от медии, регулатори и политици

Преименуването на компанията Фейсбук Inc надали ще разреши на софтуерния колос да се дистанцира от регулаторен и публичен надзор към евентуалните вреди, породени от приложенията му за обществени медии, споделиха специалисти по маркетинг и брандинг пред " Ройтерс " скоро откакто бе обявено за предстоящата смяна.

The Verge заяви предишния вторник, че основаната в Калифорния компания възнамерява да промени корпоративната си марка, с цел да продължи да има платформата за обществени медии, която я трансформира в световно име, само че и към този момент да включва и други процъфтяващи бизнеси като Instagram, WhatsApp и Oculus.

Фейсбук се бори със засилен надзор, откакто благодарение на информатори от компанията изтекоха към медиите хиляди вътрешни документи, които демонстрират, че компанията е съдействала за засилената онлайн поляризация, когато е правила промени в логаритъма си за наличие, не е подхванала стъпки за понижаване на дезинформацията за имунизациите и е била наясно, че известното приложение Instagram е увредило психическо здраве на тийнейджърките.

Сенатът на Съединени американски щати организира чуване по-рано този месец по отношение на резултата на Instagram върху младите консуматори. " Законодателите и политиците са задоволително умни, с цел да не бъдат заблудени от едно ребрандиране ", споделя Джеймс Кордуел, интернет анализатор в Atlantic Equities.

Преименуването може да бъде ефикасна тактика, която разрешава на дъщерните марки да поддържат личната си известност, сподели Мариса Мълвихил от Prophet, консултантска компания за брандиране и маркетинг. Но медиите и регулаторите " няма да спрат да проверяват или да основават промени, единствено тъй като сте ребрандирани ", добави тя.

Новото име на компанията майка може да отразява фокуса на Фейсбук върху построяването на " метавселената ", оповестява The Verge, имайки поради построяването на цифров свят, в който хората могат да употребяват разнообразни устройства, с цел да се движат и споделят във виртуална среда. Тази прогноза се оказа вярна, откакто в четвъртък бе оповестено новото име " Мета ".

Промяната би могла да попречи на вероятно отрицателно усещане към името на Фейсбук да засегне WhatsApp, приложението за известия, употребявано от близо 2 милиарда души в международен мащаб, и Oculus, неговата марка за виртуална действителност, споделиха специалисти.

Според годишната ранглиста на Prophet, смисъла на марката на Фейсбук за потребителите в Съединени американски щати е спаднало " внезапно " през последните няколко години, сподели Мълвихил. " Това, което не желаят, е случилото се да се мултиплицира и да сътвори негативен ореол за върху други елементи от бизнеса ", сподели Дебора Стафорд-Уотсън от консултантската компания за марки Elmwood.

Други огромни компании започнаха сходни стъпки. Гугъл се реорганизира в холдингова компания, наречена Alphabet през 2015 година, защото компанията, най-известна с интернет търсачката си, от ден на ден преследва упоритости като технологиите за самостоятелно шофиране.

През 2003 година продавачът на цигари Philip Morris се ребрандира като Altria, по времето, когато компанията притежаваше Kraft Foods. По-късно тя отдели бизнеса за храни. Въпреки че преходът към ребрандиране като Altria не отстрани отрицателните конотации на тютюна от самите марки цигари, той оказа помощ за ограничение на резултатите върху Kraft, сподели Мълвихил.

Фейсбук ще продължи да се изправя против същия напън даже след ребрандиране, споделиха специалистите.

" Не мисля, че това ще помогне на Фейсбук да смекчи контрола на регулаторите или скептицизма на необятната общност, в случай че не и недоверието ", сподели Наташа Джен, сътрудник в Pentagram, дизайнерско студио, което се заничава с реклами и връзки. " Доверието е нещо, което би трябвало да се завоюва. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР