Преговорите ни с Белград няма да бъдат лесни, каза косовският

...
Преговорите ни с Белград няма да бъдат лесни, каза косовският
Коментари Харесай

Хашим Тачи: И Косово, и Сърбия ще спечелят от двустранно споразумение

Преговорите ни с Белград няма да бъдат лесни, сподели косовският президент Хашим Тачи (на снимката), съобщи сръбското радио Б92.

Лидерът на най-младата балканска страна даде изявление пред медия от родината си след срещата си с първия посланик на Европейския съюз Федерика Могерини и сътрудника си от Сърбия Александър Вучич в София. "Ние сме подготвени да реализираме съглашение с Белград. Преговорите ще бъдат тежки. Аз обаче съм уверен, че и ние, и Сърбия ще спечелим, в случай че решим всичките проблеми сред нас ", сподели още той.

Вучич удостовери за диалозите с Тачи. "Ние си разменихме няколко куртоазни реплики, само че нищо повече ", разясни президентът на западната ни съседка, който назова Тачи изпълняващ длъжността началник на краткотрайната администрация в Косово.

Прищина разгласи самостоятелност от Белград на 17 февруари 2008 година Сърбия не признава държавността на някогашната си провинция. Въпреки това двете балкански страни започнаха договаряния под егидата на Брюксел договаряния за разрешаване на противоречиви въпроси (границите, правата на сръбското малцинство, опазването на православните манастири и други).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР