Предвиждаме да започне модернизация на танковете Т-72. За пръв път

...
Предвиждаме да започне модернизация на танковете Т-72. За пръв път
Коментари Харесай

Министър Каракачанов: Предвиждаме мащабна програма за модернизация на танковете T-72

Предвиждаме да стартира рационализация на танковете Т-72. За пръв път се почва една такава огромна стратегия. Това разгласи в Благоевград военният министър Красимир Каракачанов. „За пръв път тази година, тъй като предходната размерите на сумите бяха по-малко, сме планували сума, която ще бъде общо за армията, в това число 23 млн. лева ще бъдат вложени в сграден фонд, в пространства, в които се образоват или живеят военни “, разясни Каракачанов.

Той сподели още, че предходната година са  отпуснати 28 млн.лв. за военните учебни заведения, с цел да приготвят курсантите в по-нормални условия. „ Тази година, с изключение на парите, които през вчерашния ден бяха гласувани за Су-25 и МиГ–29, то на идващото съвещание ще видите пари, които се гласоподават – към 20 млн. лева за сухопътните войски “, сподели още министър Каракачанов.

По отношение кадровия състав в армията, той разяснява, че тази година може би е единствената, в която в армията няма да има негативен резултат във връзка с това – какъв брой хора постъпват и напущат армията. „ В годините обратно се натрупва повече напускащи, в сравнение с постъпващи. Ако тази година успеем да закрепим 0-на-0, та даже и малко нагоре, считам, че това ще е една доста добре наклонност “, акцентира Каракачанов.
 Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов
Военният министър разяснява още, че военните имат дял на храната, който е в размер на 120 лева на месец. „ Почивни бази има, всеки има право да ги полазва. Те се намират в разнообразни елементи на България – било то на море или планина. Разбира се това е част от обществения пакет. Моята упоритост е тези неща да се усилват, тъй като в края на краищата да си боен е специалност. Както за всички други специалности, по този начин и за тази – би трябвало да се грижим за тях, да получават положително заплащане, добър обществен пакет, с цел да бъдат стимулирани хората да работят “, съобщи министър Каракачанов.

По думите му не е задоволително единствено да бъдат събрани хора, а те да бъдат стимулирани. „ За мен най-важното нещо постоянно е било хората да са добре обути, облечени и нахранени. Както виждате и ще разберете в идващите няколко дни – още веднъж има опити да се вършат „ саги “ към храната на войската, тъй като някои компании, а и политици считат, че по този начин както е било преди – от храната на войската може да се печели. Не, няма да се печели. Храненето на войската за мен е приоритет. Не може да искаш един български боец да е добре в случай че го храниш с отпадъци “, добави министър Каракачанов, цитирайки полк. Дрангов – „ Празна раница не пази граница “.

„ Всички тези, които считат, че с медийни акции ще могат да ме притиснат и да си играят игричките, то дано знаят, че няма да им се получи “, акцентира Красимир Каракачанов. Според военния министър доста скоро ще стане ясно всичко по тематиката. Министър Каракачанов посочи, че години наред храненето на войската, по неразбираеми аргументи, се разпорежда на търговски компании, като е направено по този начин, че една компания да печели, а сумата е в размер на 29 млн. лева за три години. „ И то не приказваме за фирма-производител, а за фирма-търговец, която вкарва хранителни артикули от под дърво и камък. Задавам елементарен въпрос – за какво би трябвало да е по този начин? Не може ли поръчките да се разбият на 3 или 4 ЛОТ-а и съответните райони да се доставят от месни производители с прясно създадена продукция, а би трябвало да „ мъкнем “ отпадъци от Китай или някъде другаде. Защо? – с цел да печели някой. Няма да стане “, сподели министър Каракачанов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР