Предвижда се увеличаване на броя на заместник-кметовете на три районни

...
Предвижда се увеличаване на броя на заместник-кметовете на три районни
Коментари Харесай

Предвижда се три районни кметства във Варна да имат по още един заместник-кмет

 Предвижда се увеличение на броя на заместник-кметовете на три районни кметства във Варна. Общинските съветници от ВрК " Структура и общинска администрация “ утвърдиха предлагането за смяна в структурата и числеността на администрацията на регионите " Одесос “, " Младост “ и " Владислав Варненчик “, само че крайното решение ще бъде взето от локалния парламент.

В претекстовете за предлагането се показва, че след привършване на огромните инфраструктурни планове, финансирани от европейските стратегии, целите на Община Варна са ориентирани към възстановяване на периферната инфраструктура – поправки на дребните улици и на междублоковите пространства, създаване на зони за отдих, детски и спортни площадки, паркинги във всички региони на града. Реализацията на тези действия, част от които към този момент са в развой на осъществяване, а други са заложени в вероятност, изисква прецизно наблюдаване, съгласуваност и надзор. Това допуска и съществуването на повече длъжности с управителни и организационни функционалности.

Наред с това се регистрира и повишен размер работа в районните администрации. На кметовете на региони са предоставени контролни функционалности във връзка с дейностите, свързани със сметопочистване и сметоизвозване, поддържане на зелената система, прокопавания на улични платна и тротоари, ръководство на етажната благосъстоятелност, стратегиите за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания и други, се показва в претекстовете.

Членовете на комисията утвърдиха и промени в числеността на Оперативна програма " Паркинги и синя зона “. Предприятието ръководи Рибарско пристанище-Варна   в " Аспарухово “ и следва да поеме ръководството на пристанище " Карантината “ след въвеждането му в употреба. За естественото и дейно обслужване на двете пристанища е належащо увеличение на личния състав. Длъжностното щатно разписание ще бъде допълнено с 21 души, с което общата бройка на Оперативна програма " Паркинги и синя зона “ ще стане 244 чиновници.  

На днешното онлайн съвещание съветниците утвърдиха също правилниците за работата на общинските предприятия   " Управление на планове и озеленяване “, " Спорт-Варна “, " Транспорт и автоматизирана система за контролиране на уличното придвижване “ и   " Паркинги и синя зона “ и съответните организационно-управленски структури.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР