Представителството на Съюза на българските художници - Стара Загора кани

...
Представителството на Съюза на българските художници - Стара Загора кани
Коментари Харесай

Изложба “Жената творец: думи, цветове, метафори” представят в зала „Байер“

Представителството на Съюза на българските художници - Стара Загора кани феновете на актуалните образни изкуства на откриването на галерия “Жената създател: думи, цветове, метафори ”. Куратор на експозицията е Катя Тинева-Гюрковска.

На 17 март от 18.00ч., в изложбена зала „ Байер “, 10 художнички, които са добре познати на старозагорската аудитория, демонстрират петдесет творби - живопис, рисунка, керамика, графични опити с изкуствен интелект, всичко това в една галерия. Те се събират особено в Арт група „ 10+4 ” и един куратор по концепция на Зорница Иванова към тях се включват и три млади графични дизайнерки от компетентност “Педагогика на образованието по изобразително изкуство и графичен дизайн ”.
-->
В експозицията могат да се видят творби на Таня Шивачева, Росица Попчева, Гергана Вълкова, Пенка Стоянова, Татяна Полихронова, Галя Колева, Росица Шидерова, Ивелина Иванова, Диана Петрова, Зорница Иванова, а графичният дизайн е дело на Петя Иванова, Джулиана Гутова, Миглена Колева.

Заглавието включва две направления на концептуално търсене. Едната е опит за обрисуване на облик на актуалната жена създател, която през днешния ден е дейна част от художествения живот на града и страната. Другата, показва самостоятелните пластични търсения на авторките, тяхната стилова характерност и желан живописен метод.

Жената създател, през днешния ден добре артикулира както с думи, по този начин и с образен език. Тя демонстрира своите страсти, посредством цветове и форми, изследва човешките взаимоотношения и природата, духовните  и нереални положения, забележимия и невидимия свят. Нейната мощ можем да почувстваме в разказа, в чувството за материята и космоса, в декоративното, въображаемото, символичното, пластичното, нереалното и интелектуалното.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР