Аталанта записа изключително важен домакински успех с 2:1 над Рома

...
Аталанта записа изключително важен домакински успех с 2:1 над Рома
Коментари Харесай

Аталанта прати Болоня и Юве в Шампионската лига

Аталанта записа извънредно значим домашен триумф с 2:1 над Рома в основен конфликт от 36-ия кръг на Серия " А ". По този метод бергамаските съществено усилиха възможностите си да се класират за Шампионската лига и в същото време осигуриха присъединяване на Болоня и Ювентус в шампионата.

Големият воин за „ нерадзурите “ в този мач се споделя Шарле Де Кетеларе, който означи и двете попадения за своя отбор, и то в границите на едвам три минути. В 18-ата нападателят откри резултата с прекрасен шут след асистенция на Скамака. Само две минути по-късно Тюн Копмайнерс комбинира точно с италианския национал, след което нахлу в наказателното поле и пред погледа на Миле Швилар пусна топката към Де Кетеларе, който се разписа за повторно в опразнената врата.

До края на първата част домакините продължиха да преобладават, само че без да оползотворят последвалите си благоприятни условия за още голове, в това число две греди на Де Кетеларе и Копмайнерс. Подобна беше обстановката и при започване на второто полувреме, с цел да се стигне до 66-ата минута, когато „ вълците “ стигнаха до дузпа след нарушаване на Мартен де Роон против резервата Тами Ейбрахам. Капитанът Лоренцо Пелегрини не сгреши от бялата точка и понижи изоставането на гостите. Последваха мощни минути за тях, само че те по този начин и не стигнаха до изравнително попадение. Вместо това в последните минути бергамаските имаха положения за трети гол, като Копмайнерс даже пропусна да означи на празна врата, само че по този начин или другояче точно те се поздравиха с крайния триумф.

С четвъртата си поредна турнирна победа Аталанта се откъсна на петата позиция в класирането с актив от 63 точки и един изигран мач по-малко спрямо Рома, чийто състав остава на шестото място с 60 пункта след петия си следващ дуел без победа във всички шампионати. Това значи, че третият Болоня и четвъртият Ювентус, които са с по 67 точки, не могат да бъдат задминати от „ вълците “, тъй че двата отбора са сигурни участници в идващия сезон на Шампионската лига.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР