Митнически служители на ГКПП Капитан Андреево задържаха контрабандно оборудване за

...
Митнически служители на ГКПП Капитан Андреево задържаха контрабандно оборудване за
Коментари Харесай

Задържаха матрици за изработване на монети на Капитан Андреево

Митнически чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " задържаха контрабандно съоръжение за направа на монети. Това оповестиха от Агенция " Митници ".

На 03.05.2024 година на граничния пункт дошъл товарен автомобил с турска регистрация. Шофьорът дал документи за транспорт на групажна стока от Турция за Западна Европа.

Превозното средство отклонено за щателна митническа инспекция, в това число с рентгенова инсталация, при която били набелязани необикновени плътности в транспортирания товар. В хода на контролните дейности измежду 126-те декларирани колета с групажна стока, митничарите разкрили недекларирани артикули със характерно предопределение - за направа на декоративни монети и реплики на остарели монети.

Установени са общо 9 недекларирани матрици за разработване на монети с надписи на турски, 10 огнеопорни съда за размразяване на метал, една гравираща машина, една индукционна пещ, везна, 30 ограничения за пръстени и 3 калъпа. На част от матриците имало обозначения за монети с датировка от 1922 година, което би могло да значи, че са предопределени за направа на реплики на монети, които са отвън обращение, само че са били платежно средство от съответната година. Сред недекларираните артикули са открити и кашони с 12 банкнотоброячни машини.

Турският лидер е глобен по Закона за митниците. Работата по случая продължава.
 На Капитан Андреево задържаха 9 контрабандни надуваеми лодки за транспорт на мигранти
На Капитан Андреево задържаха 9 контрабандни надуваеми лодки за транспорт на мигранти

Работата по проблема с по този начин наречените " дребни лодки " е по отношение на битката с незаконната миграция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР