Представители на Конгреса на САЩ договориха проектозакон с 1,3 трилиона

...
Представители на Конгреса на САЩ договориха проектозакон с 1,3 трилиона
Коментари Харесай

Конгресът отложи шътдауна за септември

Представители на Конгреса на Съединени американски щати договориха проектозакон с 1,3 трилиона $ разноски за финансиране на държавното управление до септември 2018 година, оповестяват локални медии.

Припомняме, при започване на годината държавното управление на Съединени американски щати остана без пари, откакто демократите и републиканците в Конгреса не съумяха да се договорят да прокарат закон за финансиране на администрацията.

Представители на Белия дом и Републиканската партия обявиха, че законопроектът е подкрепян от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Проектозаконът би трябвало да бъде прокаран до петък в среднощ, с цел да се избегне ново прекъсване на работата на държавните институции. В новия законопроект е заложено нарастване на парите за защита и вътрешни разноски.

През февруари водачите на двете партии реализираха съглашение да отделят спомагателни милиарди долари за защита и други разноски през идващите две години.

Републиканците желаят нарастване на парите за защита, до момента в който демократите упорстват да се отделят повече пари за вътрешни разноски. Това значи повече пари за ветераните, инфраструктурни планове и за битка с наркозависимостта. Законопроектът не съдържа стъпки за отбрана на имигранти от депортация.

Тръмп написа в " Туитър ", че 1,6 милиарда $ ще бъдат отделени за стената по южната граница, 700 милиарда $ за " нашите военни " и 716 милиарда $ за защита за идната година. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР