Председателят на Съюза на юристите в България Владислав Славов се

...
Председателят на Съюза на юристите в България Владислав Славов се
Коментари Харесай

СКАНДАЛНО: Прокурори погнаха шефа на юристите Владислав Славов, прибирал по 4 бона рушвет от наематели на СЮБ?

Председателят на Съюза на юристите в България Владислав Славов се забърка в величествен корупционен скандал с взимане на рушвети от наематели на постройката на СЮБ на пъпа на София, разкри безупречен източник на Alarma .bg от средите на Темида.

В края на март НПО-то преизбра единомислещо Славов – първи ръководител на възобновения Върховен административен съд и някогашен парламентарен арбитър, за следващ мандат като ръководител на неправителствената организация, доминирана от кръга към „ черния лебед “ Лозан Панов.

Важно конкретизиране е, че постройката на юристите се намира в самото сърце на София на ул. „ Пиротска “ №7  – на метри от Халите и централата на Вътрешна македонска революционна организация.

Според информацията, с която Alarma.bg разполага, като началник на СЮБ Савов пускал наематели в свободните пространства на зданието против безукорни контракти, в които е указано точната сума на наема, какви са отговорностите на наемателите и така нататък

Отделно от това, обаче, маститият някогашен арбитър желал по 4000 лв. от всеки наемател на ръка, с цел да употребява помещение в самия център на София под крилото на СЮБ. Новината пристигна от сигнал, подаден от ощипан с тлъстия подкуп софиянец, ро който прокуратурата към този момент работи.

Реклама

Заведени са и каузи за безчинство, тъй като се оказва, че това е най-алчният правист от СЮБ.

Казусът с рекета на Владислав Славов няма да е елементарен, тъй като меркантилният арбитър се употребява с най-високи подкрепи в Темида, което проличава от фигурите, които на конгреса в края на март бяха определени в Управителния съвет на СЮБ, на който е началник –  

ръководителят на Върховния административен съд Георги Чолаков и съдиите Николай Гунчев, Марио Димитров, Даниела Христова, Елка Хаджиева, както и прокурорите Валентин Вълков, Ваня Савова, юристите Ралица Негенцова, Христофор Кондев, Кети Бозукова, Илия Пачолов, Елена Нонева и нотариусите Красимир Катранджиев и Дешка Рачевец…

Ето и къса визитка на СЮБ-аджия №1, с цел да е ясно с какъв човек си имаме работа:

Владислав Славов е заместител основен прокурор (1991-1996), ръководител на Върховния административен съд (1996-2003), член на Конституционния съд (2003-2012), член на Висшия правосъден съвет (1991-2003), ръководител на Съюза на юристите в България от 1998 г.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР