Председателят на парламента на Северна Македония Талат Джафери нарече случващото

...
Председателят на парламента на Северна Македония Талат Джафери нарече случващото
Коментари Харесай

Северна Македония обвини Русия в извършването на геноцид

Председателят на Народното събрание на Северна Македония Талат Джафери назова протичащото се в Украйна геноцид, съобщи организация МИА. Джафери е първият почитан чиновник от Северна Македония и първият ръководител на парламент от района, който посещава Украйна.

Ние, хората от Западните Балкани, имаме живи мемоари от такива картини отпреди две десетилетия. Рачак в Косово е жив в паметта ни, Сребреница в Босна и Херцеговина е жива в паметта ни. Разбира се, ние най-добре разбираме какво значат тези картини, сподели Джафери след посещаване в Ирпин и Гостомел. По покана на ръководителя на Върховната Рада Руслан Стефанчук през вчерашния ден в Украйна бяха ръководителят на горната камара на румънския парламент Флорин Къцу, ръководителят на Народното събрание на Северна Македония Талат Джафери и председателката на Националния съвет на Швейцария Ирен Келин, оповестяват македонски и румънски медии, съобщи Българска телеграфна агенция.

Стефанчук написа във Facebook, че ръководителят на румънския Сенат и ръководителите на парламентите на Северна Македония и Швейцария ще продължат да поддържат Украйна. „ Това споделиха и откакто видяха с очите си Гостомел и Ирпин “, уточни Стефанчук, който назова тримата „ наши другари “, които са подготвени да оказват помощ на Украйна на двустранно и интернационално ниво. Председателят на Сената на Румъния Флорин Къцу заяви във Facebook, че визитата е било планувано през април за запознаване с жестокостите, осъществени от съветските сили в Украйна, и с проекта за възобновяване на страната след войната. Къцу уточни, че е приказвал пред Конгреса на локалните и районните управляващи, управляван от президента на Украйна Володимир Зеленски, в наличието на премиера Денис Шмигал.

Председателят на Народното събрание на Северна Македония Талат Джафери уточни, че откакто е видял опустошения град Ирпин и руините на летището в Гостомел, персонално ще постави старания институциите и обществеността на Северна Македония да дават цялата допустима поддръжка на Украйна дружно с Европейски Съюз и интернационалната общественост, съобщи организация МИА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР