Председателят на новосформираната политическа партия „Републиканци за България“ Цветан Цветанов

...
Председателят на новосформираната политическа партия „Републиканци за България“ Цветан Цветанов
Коментари Харесай

Цветанов засипа с критики бившите си, животът извън ГЕРБ бил много по-хубав

Председателят на новосформираната политическа партия „ Републиканци за България “ Цветан Цветанов даде изявление за предаването „ Денят с Веселин Дремджиев “ по TV+ и TV1, в което засегна разнообразни тематики и не спести рецензии във връзка с ръководещите в лицето на някогашните си съпартийци от ГЕРБ. Цветанов разяснява енергийните зависимости от Русия, акцентира, че има симбиоза сред ГЕРБ и Движение за права и свободи и регистрира, че липсва плурализъм в българските медии.

Енергийните зависимости от Русия

" Борисов в типично негов жанр не желае да ни се сърдят руснаците и Путин за позицията му за Алексей Навални. Но от това „ мусене “, Борисов трансформира страната ни в подвластна от енергийните планове. Това за следващ път демонстрира, че Борисов има избрана взаимозависимост от прокарването на съветските ползи на територията на страната, което е в ущърб на националните ползи и за сметка на българския поданик ", съобщи Цветанов.

Той напомни за пасивното отношение на премиера и за случая „ Скрипал “ и по какъв начин обществено го е порицал за реакцията му и акцентира, че човек би трябвало да е доста пореден в кардиналната си позиция.

„ С „ Турски поток “ виждаме, че по всяка възможност страната ни ще бъде глобена от европейските регулатори, а българският консуматор ще се окаже, че субсидира прекосяването на газ през България. От тази позиция би трябвало да има доста по-силна съпротива в българския парламент, която да изрази своето мнение, само че виждаме, че Българска социалистическа партия и ГЕРБ в тази обстановка се пресичат и са дружно. Движение за права и свободи в техен жанр ще замълчат и няма никаква изясненост за този контракт “, съобщи Цветанов.

„ Въпросът, който зададох към ръководещите и по-точно към Теменужка Петкова, Томислав Дончев и към Бойко Борисов, имало ли е срещи сред тях и хора от забранителния лист на Европейски Съюз и на Съединени американски щати, на територията на страната и отвън рамките ѝ. От тази позиция виждаме, че към този момент 4 ден няма безусловно никакъв отговор “.

Цветан Цветанов сподели, че желае да получи отговор на заложения от негова страна въпрос, с цел да може да продължи. Той акцентира, че пита за лица, които са били свързани с „ Южен поток “ – съществени хора и фактори, които са взели участие интензивно, в това което се е случвало. Разговорите са били извършени преди започването на „ Турски поток “.

По думите му „ Турски поток “ е философията на „ Южен поток “, само че с доста по-малко размер газ, който би трябвало да премине през това трасе.

Като цел на тези диалози той дефинира резултатът, който имаме през днешния ден – „ Турски поток “, 3 млрд.лв. с вложител Булгартрансгаз и риск от този план да е напълно за сметка на българската страна. Русия няма никакъв инвеститорски детайл, а е била единствено реализатор на този план.

Поради неналичието на парламентарен надзор към изпълнителната власт, неналичието на действителна съпротива в българския парламент, се стигна до това положение и сме очевидци на това, което се пробва да направи държавното управление, с оповестяването за построяването на площадка на 7 реактор на АЕЦ „ Козлодуй “ може да бъде построен с платеното съоръжение от „ Белене “.

„ Преди година и половина „ Турски поток “ се представяше като нещо извънредно значимо за енергийната сигурност на страната, а сега виждаме единствено вход и излаз без безусловно никакви разклонения “, напомни той.

Цветанов акцентира, че постоянно се е противопоставял от взаимозависимост към Русия, а Борисов е казвал, че ще вършим газов хъб, а сега подобен няма. „ Казваше, че ще има концесионни такси за страната, а ние виждаме дълг от 3 милиарда лева и риск за страната ни “.

Председателят на Републиканци за България сподели, че в един идващ парламент, една анкентна комисия и възобновяване на парламентаризма в тази му функционалност, да е надзор на изпълнителната власт, ще могат да излязат доста истини.

„ За страдание това ще се случи след изборите, а дотогава ще ни се пускат съответните фалшив вести по тази причина какъв брой е прекрасен и сполучлив този план за България “, сподели Цветанов.

Симбиозата ГЕРБ-ДПС

„ Тази симбиоза, изключително на локалните избори през 2019 година, беше доста мощно изразена, а за огромно страдание продължава и през днешния ден “.

Цветанов даде за образец освобождението на трима министри от Борисов по тази причина, че те са част от поддръжката, която получават от Движение за права и свободи. „ Това бяха финансовият министър Владислав Горанов, вътрешният министър Младен Маринов и министърът на стопанската система Емил Караниколов. Това сподели доста ясно, че има такава симбиоза, има такава взаимозависимост. Още по-голям ще бъде въпросът, на който ще би трябвало да се дава отговор в идните избори – кой сега реди листите на Политическа партия ГЕРБ? “, съобщи Цветан Цветанов.

„ Това би трябвало да се знае от честните, работливите и стойностните симпатизанти на ГЕРБ. Реденето на листите не е на политически принцип и това, което би трябвало да създадат като номинации съответните регионални и общински структури. Това което има като коментар от някогашни сътрудници и хора, които напущат ГЕРБ е, че това се прави от Владислав Горанов, Георги Харизанов и по всяка възможност някой от тези министри ще откри водаческо място в листите на идните парламентарни избори.

Много е значимо симпатизантите и членовете на ГЕРБ, които са дали своят вот редовно да схванат истината за тази симбиоза Движение за права и свободи и ГЕРБ. Ако се върнем единствено преди година в ловното стопанство „ Паламара “ при Бейзад, който беше регионалният водач на Движение за права и свободи, постоянно са се провеждали партийните срещи за разискване на разновидности за локалната власт, където са прикривани съответните претенденти на Движение за права и свободи или на ГЕРБ, в наличието на премиера и тогавашния регионален водач. Той по-късно беше изключен от Движение за права и свободи, само че отново е част от менторството, което демонстрира в района, познавайки доста добре ситуацията “, даде за образец Цветан Цветанов.

„ Всяка една законова смяна в този момент, дистанцирайки се от законодателните промени, които би трябвало да бъдат направени в изборното законодателство е още едно доказателство от тази взаимозависимост. Търсят се механизми, по които Държавно стопанско предприятие и ГЕРБ да бъдат взаимносвързани във времето “.

Цветанов прикани регионалният началник на ГЕРБ – Бургас Димитър Бойчев и кметът Димитър Николов да дадат пояснение за " Росенец ".

Във връзка с идните парламентарни избори всичко ще бъде по течението, който успее да се закачи и бъде посочен от Горанов, Харизанов и Борисов, ще чака да види каква е обстановката.

Цветанов дефинира живота си отвън ГЕРБ като доста по-хубав.

Скандалът с поръчаните ваксини от „ Астра Зенека “

„ Няма фармацевтична компания с представители в националните страни, които да са взели участие в някакво сходно систематизиране. Разговорите, които се водят са сред Европейска комисия и съответните фармацевтични компании. Твърденията за повече дози за България поради връзка с майката на българския евродепутат са по-скоро спекулативни “, е мнението му.

Скандалът към избирането на Виолета Сечкова за почетен консул на Република Корея

„ Не бих дал коментар за госпожа Сечкова. Министерство на външните работи трябваше да даде доста ясна оценка за какво прави и приема това предложение. Нека да си напомним, че тъкмо външно министерство Екатерина Захариева и Бойко Борисов предложиха за Северна Македония едно лице Орце Камчев, което беше много компрометирано като известност и беше част от остарелия режим на Никола Груевски.

По-важно е какво се случва с обкръжението на Борисов и околните на Сечкова. Нека да попитаме Борисов 2019 година, Сталийски и депутатът от Движение за права и свободи Камен Костадинов дали са провеждали срещи координирано във Великотърновска, Ловешка и Плевенска област, с цел да приказват по какъв начин да се преливат гласове, по какъв начин да се пренасочват и да се вършат съответните изборни победи, и да се покаже тази взаимозависимост “, подкани Цветанов.

Липсата на плурализъм в медиите

Цветан Цветанов за следващ път дефинира Българска национална телевизия като казионна телевизия, която обслужва единствено и само ръководещите и по тази причина са митингите с настояванията за оставката на Емил Кошлуков. Цветанов съобщи, че в никакъв случай не е имал въздействие върху медиите, по тази причина и доста пъти е бил и подложен на критика.

Неяснотата за действителния притежател на " Нова телевизия " води до избрани предпоставки за терзания съгласно политика.

Попитан ще одобри ли поканата на Корнелия Нинова за среща на 20 партии и неправителствени организации, във връзка с честния избор Цветан Цветанов сподели:

„ От Републиканци за България вършим всичко допустимо да подкрепим всяка една самодейност, която да подсигурява честния избор, има 12 070 секции, които би трябвало да бъдат обезпечени с наблюдаващи и със съответните покровители. За мен е доста значимо какви са разпоредбите и какви са критериите. Нямаме такава покана и не бих желал да се наемам директно. Смятам, че това което ще се случи там е една говорилня и няма да има никакви резултати. За нас по-важно е да работим с гласоподавателите. От Републиканци за България желаеме да се обърнем към негласуващите, тъй като това което се прави е за бъдещето на нашите деца “.

Постоянното наличие на Борисов в медиите не дава добър отзив за него у хората по страната.

„ В поредицата от срещи, които съм направил хората споделят, че не знаят дали ще отиде някой да гласоподава за партия, чиито водач се държи по този начин.

Смятам, че доста ясно би трябвало да има разделяне на функционалностите, които извършва един министър ръководител, политиките, които обрисува и хоризонтът, който би трябвало да виждат българските жители.

Нямаме небосвод и приказваме единствено за през днешния ден, за това което се случва, обикаляйки в една джипка. Виждаме една ротация, която изиграва добра роля със промяната на министри в тези пътувания, само че нямаме никакъв резултат за вероятността и бъдещето на страната ни “, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР