Агенцията посочва, че атаката миналата сряда представлява първият значим опит

...
Агенцията посочва, че атаката миналата сряда представлява първият значим опит
Коментари Харесай

Лекари уверяват: Състоянието на словашкия премиер Фицо е стабилно...

Агенцията показва, че офанзивата предходната сряда съставлява първият важен опит за ликвидиране на европейски политически водач от повече от 20 години и е подчертала дълбокото политическо разделяне в словашкото общество.

 

" След днешното съвещание на медицинския съвет положението на пациента е устойчиво ", се акцентира в изказване на страницата във Фейсбук на болничното заведение в централния словашки град Банска Бистрица. " Клиничното му положение се усъвършенства, той комуникира и индикаторите за инфектиране последователно понижават. Премиерът остава под наша грижа ", се прецизира в изказването.

Вицепремиерът Роберт Калиняк през вчерашния ден съобщи, че животът на Фицо към този момент не е в непосредствена заплаха, макар че положението му към момента е прекомерно съществено и не разрешава той да бъде изместен в болница в столицата Братислава.

 

Междувременно силовият министър Матуш Шутай Ещок през вчерашния ден сподели, че е бил основан проверяващ екип, който ще ревизира дали обвиненият е работил независимо, както беше предположено в началото.

Седемдесет и една годишният обвинен беше разпознат от прокуратурата като Юрай Ц. Той е някогашен охранител в търговски център и е написал три стихосбирки. По думите на Ещок проверяващите ще се опитат да разкрият дали той е бил част от група, чийто членове се насърчавали взаимно да извършат ликвидиране.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР