Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на церемонията по

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на церемонията по
Коментари Харесай

Цвета Караянчева присъства на церемонията по откриването на паметна плоча на Йордан Соколов

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва на церемонията по откриването на паметна плоча на Йордан Соколов. Предложението за слагането й на столичния бул. „ Александър Стамболийски “ № 26 е по предложение на Инициативен комитет с ръководител Евдокия Манева, оповестиха от пресслужбата на Народно събрание.

Всеки един депутат, който вземе факела на председателството на Народното събрание, би трябвало с голямо почитание и горделивост да върви по стъпките на огромния български политик, демократ и родолюбец Йордан Соколов, означи Цвета Караянчева. Председателят на Народното събрание добави, че неговата персона е на човек с висок морал и един от строителите на модерна България, от който всички би трябвало да се поучат.

Председателят на Инициативния комитет, предложил слагането на мемориалната плоча, Евдокия Манева разказа Йордан Соколов като ослепителен правист, безвъзмезден, просветен и културен човек, съчувствен донор и добър другар. По думите й Йордан Соколов е имал умело, умно и достолепно държание на общественик. Той е измежду хората, оставили диря в извънредно значим интервал и съдействали за това България да се трансформира в европейска страна.

На церемонията участваха още неговото семейство, близки и съратници, министърът на правораздаването Цецка Цачева, заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, заместник-кметът на Столична община Евгени Крусев, ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов, общественици и жители.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР