Председателят на Комисията за ценни книжа и фондови борси в

...
Председателят на Комисията за ценни книжа и фондови борси в
Коментари Харесай

Криптосекторът е пълен с измами и измамници, предупреди директорът на SEC

Председателят на Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища в Съединени американски щати продължава офанзивите си към бранша на криптовалутите макар правния удар в борбата с платформата Ripple.
 
Гари Генслер предизвести вложителите да вземат поради неналичието на цялостен регулаторен контрол върху криптовалутите, които съгласно него са " изобилстващи от измами и измамници ".
 
Пред телевизия Bloomberg той съобщи, че вложителите би трябвало да са наясно, че това е освен мощно умозрителен клас активи, само че и подобен, който не може да бъде  предпазени от законите за скъпите бумаги - макар че те се ползват за доста токени.
 
" Вие като вложители не получавате цялостна, почтена и вярна информация, а платформите – медиаторите, вършат неща, които в никакъв случай не бихме разрешили на Нюйоркската фондова борса или Nasdaq. ", безапелационен е Генслер.
 
Той е изключително сериозен към криптоборсите, откакто предходната година FTX се срина, а SEC предприе дейности против сходни компании като Ripple и Binance.

" Платформите постоянно се кооперират и търгуват против вас и имат маркет-мейкъри, които са от другата страна на вашите покупко-продажби. Ние не разрешаваме това на останалите ни пазари на скъпи бумаги ", изясни шефът на регулатора пред Bloomberg. " Законите за скъпите бумаги са основани, с цел да ви пазят, а това е област, цялостна с измами и измамници. Има и добросъвестни участници, само че прекалено много не са ", добави той.

По-рано този месец американски съд постанови, че Ripple не е нарушила закона за скъпите бумаги, като е продавала своя токен XRP на обществени тържища, напомня Insider. Решението, което докара до внезапно повишаване на цената на токена, беше първата победа за криптокомпания в дело, заведено от Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища.

Припомняме, че криптоиндустрията води война с Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища и нейния ръководител Гари Генслър, който неведнъж разказва криптопазара като " Див запад ". SEC се е заела с платформите за търговия с криптовалути, в това число с водещата американска борса Coinbase, в опит да сложи промишлеността под собствен контрол.

През 2020 година SEC заведе дело против основаната в Сан Франциско Ripple и нейните сегашни и някогашни изпълнителни шефове, потвърждавайки, че са направили нерегистрирано предложение на скъпи бумаги на стойност 1,3 милиарда $, продавайки XRP, която основават през 2012 година

Окръжният арбитър на Съединени американски щати Анализа Торес постанови, че продажбите му на обществени тържища за криптовалути не са били предложение на скъпи бумаги, защото
купувачите не са имали рационално очакване за облага, която да зависи от напъните на Ripple - основен фактор при определянето на това дали XRP съставлява скъпи бумаги по това време. Въпреки това, магистратът постанови, че директните продажби на XRP от страна на Ripple на вложители е трябвало да бъдат регистрирани като скъпи бумаги, с което връчи на SEC частична победа.

Поддръжниците на криптовалутите възприеха решението като вододел по въпроса, а причините на съдията - като нова линия на отбрана за играчи като Coinbase, Binance, Bittrex и други тържища, които SEC нападна за търговия с скъпи бумаги.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР