Председателят на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц призова днес

...
Председателят на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц призова днес
Коментари Харесай

Мартин Шулц иска да създаде `Европейски съединени щати`

Председателят на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц прикани през днешния ден за по-тясна интеграция в Европейския съюз за основаването до 2025 година на " Европейски съединени щати ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Пред конгреса на своята партия той сподели, че желае Европейски Съюз да стартира работа по нов парламентарен контракт, който да сътвори федерална Европа с единна политика в сфери като вътрешната и външната сигурност, налозите и валутните въпроси, интернационалното развиване и даването на леговище. По думите му страните, които не желаят федерализирането, би трябвало да останат отвън блока.

В речта си Шулц акцентира, че европейските полезности се подкопават редовно от Полша и Европейски Съюз не е в положение да стори нещо, а Унгария също се отдалечава от ден на ден и повече от блока, в това число посредством огромните си покупко-продажби с Китай.

Лидерът на ГСДП изиска от съпартийците си позволение за започването на договаряния с консерваторите на канцлера Ангела Меркел за съставянето на необятна коалиция. " Ние не би трябвало да управляваме непременно. Но не би трябвало и да отхвърляме да управляваме при всички условия. Важно е какво можем да създадем ", сподели Шулц и добави, че " наличието е значимо, а не формата ".

Мартин Шулц засегна и стопански въпроси. Според него е по-добре да се влага в еврозоната, вместо вниманието да се концентрира върху ограниченията за икономии. " Нашият континент не може да си разреши още четири години немска политика към Европа, каквато практикуваше Волфганг Шойбле ", сподели той по адрес на някогашния финансов министър на Германия.

Шулц изрече съмнение, че в случай че Европейски Съюз имаше общ финансов министър, той щеше да попречи на великански компании като " Facebook " и " Google " да се изплъзват от заплащането на дължими налози. Той уточни, че с оглед световните климатични промени Германия би трябвало да спре добива на кафяви въглища, само че без това да се отрази на поминъка във въгледобивните региони.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР