Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер иска унгарският министър-председател Виктор

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер иска унгарският министър-председател Виктор
Коментари Харесай

Юнкер иска Орбан вън от ЕНП

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер желае унгарският министър-председател Виктор Орбан и неговата консервативна пратия " Фидес " да изоставен Европейската национална партия (ЕНП), оповестява " Политико ".

Причината е акция, която Орбан стартира против Европейската комисия и по-специално - против миграционната ѝ политика, която съгласно публична Будапеща съставлява фундаментална опасност за Унгария.

" Не можеш да направиш доста против лъжите ", сподели Юнкер за акцията на Орбан на обществено събитие в немския град Щутгарт във вторник.

Скандалът избухва три месеца преди европейските избори, които са планувани сред 24 и 26 май т.г. Орбан се радва на необятна поддръжка измежду гласоподавателите в страната си и в случай че ЕНП се откаже от него, значи да загуби там места в Европейския парламент. В момента Унгария има 21 от общо 751 евродепутати и 11 от тях са от " Фидес ". ЕНП има 217 евродепутати.

Юнкер обаче се запита дали претендентът на ЕНП за негов заместител, германецът Манфред Вебер, би имал потребност от тяхната поддръжка.

" Консерваторите в Унгария по никакъв метод не съставляват християндемократическите полезности. Аз съм на мнение, че за тях няма място в Европейската национална партия ", сподели Юнкер.

Орбан и някогашният английски министър-председател се опълчиха на номинацията на Юнкер за ръководител на Европейската комисия през юни 2014 година Така те сътвориха прецедента Юнкер да стане първият в историята на Европейски Съюз началник на Комисията, номиниран с квалифицирано болшинство вместо с консенсус от държавните и държавните ръководители.

" Te не гласоподаваха за мене в Европейския парламент ", сподели Юнкер за евродепутатите от " Фидес ". " Крайната десница също не гласоподава за мене. Спомням си, че госпожа [Maрин] Льо Пен сподели: " Няма да гласоподавам за вас ". Аз споделих: " Не желая да гласувате за мене ". Има избрани гласове, които просто не искаш ".

Брюксел: Това не е война. Отговаряме с обстоятелства
„ Това не е открит спор, не е война. Но е време към този момент да престане това състояние, при което на унгарския народ да се показват различни или измислени обстоятелства “, разяснява представителят на Еврокомисията Маргаритис Схинас напрежението в връзките сред Будапеща и Брюксел.

Той напомни, че преди две години управляващите в Унгария изпратили на всички семейства в страната въпросник, в който имало надали не въпроси за позицията на Европейска комисия.

„ Тогава Европейска комисия реши да отговори. И няма да се поколебаем да оказваме помощ с обстоятелства. Това е наше обвързване и ние ще си свършим работата “, увери Схинас. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР