Председателката на Камарата на представителите в американския Конгрес Нанси Пелоси

...
Председателката на Камарата на представителите в американския Конгрес Нанси Пелоси
Коментари Харесай

Игра с огъня: Започна посещението на Нанси Пелоси в Тайван


Председателката на Камарата на представителите в американския Конгрес Нанси Пелоси дойде в Тайван. Китай назова визитата „ игра с огъня “ и заплаши с " енергични и решителни ограничения “.

Нанси Пелоси при посрещането ѝ на летището в Тайпе

Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси стартира визитата си в Тайван. Във вторник вечерта локално време самолетът ѝ кацна в столицата Тайпе. С това тя пренебрегва изцяло предизвестията на.

След идването си тя съобщи, че нейната аудиенция удостоверява " непоклатимия ангажимент на Съединени американски щати " за демокрацията в Тайван. „ Солидарността на Америка с 23-те милиона поданици на Тайван през днешния ден е по-важна от когато и да било, тъй като светът е изправен пред избор сред автокрация и народна власт ", акцентира представителката на демократите в Съединени американски щати.
Редакцията предлага
Тя посочи, че диалозите, които ще води с управлението на Тайван, ще бъдат главно в подтекста на поддръжката на Съединени американски щати за техните сътрудници, както и за общите ползи, в това число за един свободен и отворен азиатско-тихоокеански район.

Програмата на Пелоси планува среща с тайванската президентка Цай Ингвен, както и с депутати от Народното събрание, съобщи ДПА.

Китай: " Това е игра с огъня "

Непосредствено след идването на Пелоси в Тайван, китайското външно министерство предизвести, че това е „ игра с огъня ". Малко преди този момент говорителка на външното ведомство в Пекин съобщи, че Съединени американски щати ще платят цената за „ подкопаването на националните ползи, свързани със сигурността на Китай ", и заплаши с „ енергични и решителни ограничения ".

Междувременно държавната осведомителна организация Ксинхуа разгласи, че от четвъртък до неделя тази седмица ще се проведат с цялостно бойно снаряжение на няколко места край крайбрежията на Тайван.

Независимо от напрежението с Китай като цяло визитата на Нанси Пелоси се приветства. Тя е най-високопоставеният формален американски представител на посещаване в Тайван от четвърт век насам. А в Тайпе правят оценка визитата ѝ като удар за Пекин, който се пробва да изолира интернационално острова.

Предупреждение от Белия дом

Вашингтон на собствен ред предизвести Пекин да не се пробва да ескалира напрежението. „ Няма причина Пекин да трансформира в рецесия или спор едно посещаване, което е в благозвучие с дългогодишната американска външна политика ", сподели представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби. Той акцентира, че Съединени американски щати няма да се впуснат в „ дрънкане на оръжие ", само че също по този начин няма и да се оставят да бъдат сплашвани.

Това посещаване на Нанси Пелоси не трансформира нищо в американската политика във връзка с. Вашингтон няма публични дипломатически връзки с Тайван и признава Пекин за законен представител на Китай.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР