Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова лидерите

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова лидерите
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Страните от ЕС да наложат допълнителни санкции на Беларус

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прикани водачите на страните членки на Евросъюза да наложат спомагателни наказания против управляващите в Беларус, които съгласно нея са виновни за напора от мигранти на източната граница на Полша, съобщи Франс прес.

" Неприемливо е да се употребяват мигрантите с политически цели ", безапелационна е Фон дер Лайен. Според нея би трябвало да се глобяват и самолетни компании от трети страни, които докарват мигранти в Минск.

Междувременно Държавният департамент на Съединените щати настоя беларуският президент Александър Лукашенко да спре неотложно да принуждава уязвими хора да вземат участие в незаконни опити за всеобщо прекосяване на границите на Европейския съюз.

Говорителят на полското държавно управление Пьотр Мюлер заяви, че след спрените няколкостотин мигранти в идващите дни се чака на границата да се струпат сред 3000 и 4000 души.

Мюлер още веднъж упрекна беларуските служби за сигурност, че оказват помощ на мигрантите и съобщи, че има голяма заплаха да се стигне до ескалация, даже до произшествия.

Германия прикани Европейския съюз да " предприеме дейности " и да помогне за прекъсване на потока от мигранти, които нелегално минават в Полша от Беларус.

" Полша или Германия не могат да се оправят сами с това " , сподели вътрешен министър Хорст Зеехофер в изявление за вестник " Билд ".

" Трябва да помогнем на полското държавно управление да обезопаси външната си граница. Това в действителност ще бъде задачата на Европейската комисия. Сега ги приканвам да подхващат дейности ", сподели още Зеехофер.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР