Предполагаем заговор за нападение на евреи в Бразилия беше осуетен

...
Предполагаем заговор за нападение на евреи в Бразилия беше осуетен
Коментари Харесай

Заподозрени, държани за предполагаем заговор на Хизбула в Бразилия

Предполагаем скрит план за нахлуване на евреи в Бразилия беше осуетен след ареста на двама мъже, обвинени, че са свързани с ислямистката формация Хизбула.

Арестите бяха осъществени в Сао Пауло в сряда по време на, както сподели полицията, интервенция за „ разстройване на подготовката на терористични офанзиви “.

Бразилските управляващи прибавиха, че са осъществени и други набези в цялата страна.

Израелският министър-председател офисът сподели, че неговата шпионска организация Мосад работи с бразилските правоприлагащи органи.

Бразилия е дом на втората по величина еврейска общественост в Латинска Америка.

В изказване Федералната полиция на Бразилия сподели, че са осъществени 11 претърсвания и изземвания в Сао Пауло, столицата Бразилия и щата Минас Жерайс.

Вербовчиците са изправени пред обвинявания за присъединяване в терористична организация и присъединяване в подготовка за терористични актове - и могат да получат оптималната присъда от 15 години и половина, в случай че бъдат наказани.

Според осведомителната организация AFP Мосад съобщи, че е оказал помощ за „ осуетяването на терористична офанзива в Бразилия “, която добави, че е „ планувана от терористичната организация Хизбула, ръководена и финансирана от иранския режим “.

В изказване на Мосад се споделя, че плануваните офанзиви са ориентирани към " израелски и еврейски цели в Бразилия ".

" Това беше обширна мрежа, която работят в спомагателни страни “, добави Мосад.

Последни вести: Израел оповестява за 10-часова борба в „ крепостта “ на Хамас Какво съставлява Хизбула в Ливан и ще влезе ли във война с Израел?

Въпреки че Мосад не уточни имената на другите страни, AFP сподели, че специалистите по сигурността от дълго време са наблюдавали хипотетичните интервенции на Хизбула в " триграничната зона " на Южна Америка сред Бразилия, Аржентина и Парагвай.

" Предвид фона на войната в Газа... Хизбула и иранският режим не престават да работят по целия свят, с цел да нападат израелски, еврейски и западни цели, " се прибавя в изказването на Мосад.

Хизбула е шиитска мюсюлманска организация, която упражнява доста политическо въздействие в Ливан и управлява най-мощните въоръжени сили в страната.

Създадена е при започване на 80-те години на предишния век и сходно на Хамас в линията Газа се смята за терористична организация от Обединеното кралство, Съединени американски щати, Израел, арабските страни от Персийския залив и други народи.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР