Предложения за имена на нови ядрени оръжия засипаха руското министерство

...
Предложения за имена на нови ядрени оръжия засипаха руското министерство
Коментари Харесай

Руснаците предлагат имена за новите ядрени оръжия

Предложения за имена на нови нуклеарни оръжия засипаха съветското министерство на защитата след оповестения от Владимир Путин онлайн конкурс в годишното му послание пред Народното събрание, заяви Асошиейтед прес.

Сред забавните хрумвания бяха "Кракен " - за новия подводен дрон, кадърен да унищожава брегове с мощен нуклеарен гърмеж, и "Балалайка " - за футуристичната крилата ракета с нуклеарен заряд, която може да обиколи земното кълбо.

Много от предложенията са израз на черен комизъм, отбелязва организацията. Някой предложи ракетата да бъде наречена "Санкция " - явна отпратка към западните стопански наказания против Русия поради поддръжката й за сепаратистите в Украйна.

Друг предложи ракетата да бъде наречена "Разтопяване ", добавяйки в саркастична забележка, че тя най-сетне ще помогне за стопляне на връзките сред Русия и Съединени американски щати.

Руските дипломати се пробват да разпространят състезанието в чужбина - посолството на Русия в Съединени американски щати пусна в Туитър линк към уеб страницата на министерството на защитата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР