Предлагаме всички данни, записи, актове, фишове и наказателни постановления на

...
Предлагаме всички данни, записи, актове, фишове и наказателни постановления на
Коментари Харесай

Божанов: Имаме решение как да се преборим с рецидивистите по пътищата

Предлагаме всички данни, записи, актове, фишове и наказателни постановления на извършители на пътя да бъдат оповестени. В петък изпратих писмо до Министерство на вътрешните работи с предложение от министерството да публикуваме данните, запис по запис, за всички актове, фишове, електронни фишове и наказателни постановления, с всички данни за тях - какво са нарушили, къде е нарушаването, каква е санкцията. Със заличени персонални данни на нарушителите, само че с анонимизирани идентификатори, тъй че да стане ясно в случай че има рецидивисти. От данните няма да е ясно кой е рецидивистът, само че ще бъде ясно в кой град какъв брой водачи има с голям брой нарушавания.

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия министърът на електронното ръководство Божидар Божанов във връзка тежката злополука от предходната седмица в София, при която починаха две млади дами.
" Публикуваните данни ще могат да бъдат употребени и за разбори за повишение на пътната сигурност от общините и неправителствения бранш. Министерство на вътрешните работи също по този начин ще може да направи свои разбори - къде да сложат камери или пътни служители на реда. Все още нямаме отговор от Министерство на вътрешните работи, само че се надявам допустимо най-бързо да публикуваме тези данни. Тази база данни ще бъде обществена и всеки жител ще може да я смъкна. Аз съм уверен, че политическото управление на Министерство на вътрешните работи ще утвърди тази концепция. Мисля, че успеем да се оправим с тази задача до края на мандата ", предвижда той.

" Министерството на електронното ръководство имаше добра комуниккация с всички останали министерства. Комуникацията в обединението се късаше при взимането на тежки политически решения. Идеяата на Христо Иванов за технократско държавно управление и оттегляне на политическите водачи е добра, само че това решение би трябвало да се вземе на политическо равнище. Новата коалиция би трябвало да работи по нов метод и от нея сигурно би трябвало да бъдат изключени ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". В момента не мога да оценя вероятностите за образуване на кабинет с третия мандат. Трябва да обсъдим всички благоприятни условия, с цел да не пращаме страната на избори ", безапелационен бе министър Божанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР