Предлагаме на вашето внимание много интересен и поучителен материал на

...
Предлагаме на вашето внимание много интересен и поучителен материал на
Коментари Харесай

Как Лудогорец даде старт на кариерата на Томас Партей в Атлетико

Предлагаме на вашето внимание доста забавен и назидателен материал на Ивайло Йолчев, оповестен в " Марица " за Методи Томанов.
 Лудогорец прави Методи Томанов спортен-директор
Лудогорец прави Методи Томанов спортен-директор

Кирил Домусчиев извънредно удовлетворен от работата му

Ще ви опиша една история. Поучителна. За едно момче, родено на брега на река Марица, за манталитета на българите, за родния ни футбол.

Годината е 2015. Селекционерът на Лудогорец Методи Томанов е пратен в Испания да търси футболисти. Роденият в Огняново, Пазарджишко експерт не потегля с необикновен оптимизъм. Добрите играчи в испанския хайлайф взимат луди пари, а и кой ще размени едно от най-силните шампионати в света за българското, даже и с вероятността да играе в евротурнирите.

Мето, останал вечно в историята на ЦСКА с паса към Стойчо Младенов за гола против Ливърпул при триумфа 2:0, се насочва към по-слаби тимове.

Попада на мач на Алмерия, непретенциозен отбор, който се бори да не изпадне. 90 минути не изключително първокласен футбол не очароват българина. Харесва единствено едно младо момче от гостите. Африканче, слабичко, само че с качества.

Мениджъри му споделят, че Лудогорец с лекост ще вземе въпросния футболист. Казва се Томас Партей. Преотстъпен е от Атлетико, само че грандът има несъмнено над 50 сходни футболисти, които надали в миналото ще се върнат в Мадрид.

Речено-сторено. Мениджърите се свързват със фамилията на младежа и сътрудника му. Поисканата заплата изцяло е по опциите на Лудогорец. Двете страни си стискат ръцете. Атлетико би трябвало да го даде в Разград.

В клуба са ОК. Треньорът Чоло Симеоне също няма проекти за Томас. Но хитрият аржентинец не пропуща подробност. И пита къде отива този път младият ганаец. В България, Лудогорец, отвръщат му. " Чакайте, тези не играха ли Шампионска лига ", сеща се Чоло. И подрежда мачовете на Томас Партей да бъдат прегледани детайлно, а халфът да стартира с Атлетико Мадрид.

Останалото е история! Халфът записва всеки нов сезон от ден на ден мачове, с цел да стане корав титуляр в тактиката на Симеоне.
 Снимка 375700
Източник:

Сега откупващата му уговорка е 50 милиона евро, а на опашка да я платят са се наредили всички британски грандове. Очаква се Арсенал да завоюва надпреварата с най-хубави персонални условия, а на есен Томас да радва почитателите в Северен Лондон. Ще забележим!

Партей е на върха на славата, а Мето, непретенциозен и спокоен човек, почива в родното Огняново. Вече съвсем две години. Отказа на Васил Божков да оглави делата в Левски, тъй като знаеше, че това няма да се хареса и на сините, и са алените почитатели.

Българският футбол се оправя и без него. Без индивида, построил Лудогорец от руините на стадион " Дянко Стефанов ", вкарал го два пъти в Шампионска лига и два пъти в Лига Европа с най-различни треньори. Титлите, купите в Разград и с ЦСКА даже не ги броим.

Човекът, който съумя да докара в дълбоката българска провинция Кафу (продаден за 8 милиона евро на Бордо), Кайсара (В Шалке за близо 5 милиона евро), Паломино (4 милиона евро в Аталанта), Пластун (3 милиона евро в Гент).

Който докара Марселиньо за 100 хиляди $ в Разград. Като 6 месеца по-рано, още като чиновник на ЦСКА, го беше уредил и за по-малко, само че едни разбирачи обясниха на Гърнетата, че от бразилеца нищо няма да стане.

И още, и още, описът е дълъг.

Та описвам тази история, тъй като от Мето Томанов в никакъв случай няма да я чуете. Но дребното хора, които схващат от футбол в България, знаят. И ми описаха. Смятам, че си заслужава.

Поучителна е. Не единствено за футбола ни.
 Снимка 416805
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР