Преди точно година стана ясно, че Тревър Милтън, създател на

...
Преди точно година стана ясно, че Тревър Милтън, създател на
Коментари Харесай

Създателят на Nikola Motor е аналог на Ружа Игнатова

Преди тъкмо година стана ясно, че Тревър Милтън, основател на стартъпа Nikola Motor, е упрекнат в машинация по четири точки: две обвинявания за измами с скъпи бумаги и две за измами с потребление на електронни средства. Милиардерът е застрашен от конфискация на имуществото му с „ мрачен ” генезис, като евентуално става дума за сума над $1 милиарда, която той е спечелил след първата обществена продажба на акции на Nikola през юни 2020. Но над него тегне и опасността от 25-годишна присъда в пандиза.

Прокурорите по делото против Милтън го упрекват, че той е станал милиардер, откакто е излъгал вложителите си за технологията на компанията. Това действително го слага до Ружа Игнатова, която натрупа големи пари посредством пирамидална скица с криптовалута. Разликата е, че Милтън не избяга правораздаването.

„ Той е излъгал, с цел да подмами почтени вложители да купят акции на компанията му “, споделя помощник-прокурорът на Съединени американски щати Николас Руус пред съда в Ню Йорк. „ На гърба на тези почтени вложители, погълнати от лъжите му, той стана милиардер безусловно за една нощ. “

Още по тематиката четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР