Северна Корея е уведомила Япония за плана си да изстреля

...
Северна Корея е уведомила Япония за плана си да изстреля
Коментари Харесай

Северна Корея планира да изпрати нов сателит в Космоса

С еверна Корея е уведомила Япония за проекта си да изстреля ракета, носеща спътник, в границите на осем дни, преди среднощ на 3 юни, заяви японското държавно управление, предадоха Киодо и ДПА.

*Видеото е архивно!

Прозорецът за изстрелване стартира още в среднощ, а в уведомлението са посочени три рискови морски зони, за които се счита, че са регионите, в които ще паднат парчета от ракетата - две западно от Корейския полуостров, а другата - източно от филипинския остров Лусон, оповестява японската брегова защита.

Официални представители на Япония, Съединени американски щати и Южна Корея потвърдиха, че ще призоват Северна Корея да прекрати проекта, защото всяко изстрелване на снаряд с потребление на технология за балистични ракети би представлявало нарушаване на резолюциите на Организация на обединените нации. Японският министър председател Фумио Кишида е наредил на съответните министерства и организации да положат оптимални старания за събиране и анализиране на информацията за вероятното изстрелване на спътник, съгласно държавен чиновник.

Пхенян показа проекта за изстрелване на спътника в миг, когато водачите на Япония, Китай и Южна Корея се срещат в Сеул за първи път от декември 2019 година насам . Вчера Кишида и южнокорейският му сътрудник, президентът Юн Сук-йол, се договориха да работят дружно за справяне с нуклеарните и ракетните закани на Северна Корея по време на двустранните си диалози в южнокорейската столица, отбелязва Киодо.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР