Преди старта на новата общонационална изолация, която ще започне в

...
Преди старта на новата общонационална изолация, която ще започне в
Коментари Харесай

Австрия планира масово тестване на населението през декември

Преди старта на новата общонационална изолираност, която ще стартира в среднощ на понеделник против вторник в Австрия, австрийският канцлер Себастиан Курц разгласи в изявление по малкия екран, че след приключването й на 6 декември ще бъдат осъществени всеобщи проби за ковид както в Словакия, с цел да бъдат открити и карантинирани хората, които са без признаци.

Масовото тестване ще бъде направено преди Коледа, а нужната подготовка се прави взаимно с провинциите и въоръжените сили. В края на седмицата държавното управление ще осведоми обществеността за плануваното тестване.

Една от първите групи ще е на учителите, защото е се планува учебната активност да бъде обновена на 7 декември, а комерсиалните обекти да отворят порти също тогава. Как тъкмо ще стане това зависи от броя на новозаразените, а задача на провинциите ще бъде да подобрят издирването на контактните лица, като тяхна отговорност е да работят безупречно, съобщи канцлерът.

" Прилагането на ваксина ще промени играта ", акцентира съобщи Курц.

Той добави, че министерството на опазването на здравето приготвя тактика за имунизиране, като измежду първите ще са заетите в опазването на здравето и други изложени на необикновен риск групи. Курц допуска, че през първото тримесечие на идната година последователно ще стартира имунизирането на популацията в Австрия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР