Преди по-малко от час новото мнозинство в парламента отстрани председателя

...
Преди по-малко от час новото мнозинство в парламента отстрани председателя
Коментари Харесай

Подкаст: Шоу без сценарий

Преди по-малко от час новото болшинство в Народното събрание в профил ръководителя на Народното събрание Никола Минчев. Общо 125 депутати, някои от които допреди 10 дни гласоподаваха наред с Минчев, подпечатаха бъдещето му и дадоха поръчка, че след него следва и цялото държавно управление на Кирил Петков. Останалите 20 депутата на " ИТН ", дружно с " Възраждане ", ГЕРБ и Движение за права и свободи, желаят да сложат завършек на нестабилната конструкция, която управляваше в последните седем месеца.

Проблемът е, че никой не знае какво следва от това. " Възраждане " желае нови избори, тъй като от тях чака да излезе с в пъти повече депутати. " ИТН " приказва за пренареждане в същия парламент, тъй като възможностите на партията да влезе в предстоящ парламент падат, просто тъй като към този момент никой не знае какво тъкмо желае партията и кой изобщо я съставлява. ГЕРБ, и по-конкретно Бойко Борисов, желаят избори през днешния ден, само че не желаят на следващия ден, след това отново желаят вдругиден и по този начин нататък.

Ако сте комплицирани от всичко това, не се безпокойте. Всички са. И в случай че това ви успокоява, от диалозите на публицисти на " Капитал " с депутати, излиза, че и те са комплицирани и не знаят какво следва. В тазседмичния епизод на " Гласът на Капитал " водещият Йоан Запрянов и основният редактор на " Капитал " Алексей Лазаров ще се опитат да ви срещнат с вероятните сюжети за идващите няколко месеца.
Your browser does not support the audio element.
Гласът на " Капитал " e седмичен подкаст, в който публицистите описват забавна история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор и в който търсим отзиви от специалисти от света на политиката, стопанската система или бизнеса за значимите въпроси на нашето време.
Реклама
Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Гласът на " Капитал " в, или. Може да следите подкаста и като добавите този във вашата стратегия за подкасти.

Обратна връзка за " Гласът на " Капитал " можете да ни изпращате на или в познатите ви профили на " Капитал " във Фейсбук и Twitter.
Свързани публикации Подкаст: Разводът в обединението 10 юни 2022, 14:00 Подкаст: Защо ни е еврото 3 юни 2022, 14:23 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР