Преди няколко дни Александра Стублева спечели исторически за България медал

...
Преди няколко дни Александра Стублева спечели исторически за България медал
Коментари Харесай

Александра Стублева: Ключовото в Париж ще е да съм стабилна и концентрирана докрай

Преди няколко дни Александра Стублева завоюва исторически за България орден в каратето. Топсъстезателката ни стигна до сребръното отличие в категория над 68 кг на европейското състезание, което се организира в Хърватия. Възпитаничката на клуб „ Цанев “ загуби финала от Мелтем Хокаоглу (Турция) с минималното 0:1.

„ Осъзнавам какъв брой е значимо това достижение. Това ми е първият орден при дамите и за мен е от доста огромно значение. Във финала прибързах, първоначално направих една неточност. След това имах време и се пробвах да я поправя, само че не съумях. Сега, в случай че имах опцията още веднъж да я изиграя, по различен метод щях да я проведа. Ще си оставя опцията, идващия път да победя туркинята. Тя не е неизпълним противник. Аз съм я побеждавала и мога самоуверено да кажа, че съм много по - добра от нея “, това показа особено за БНР европейската вицешампионка по карате Александра Стублева.

„ По-време на елиминацията имах съпернички от напълно друг сан, от напълно друг вид. На татамито излизах аз със себе си и не ме интересуваше кой застава пред мен. Тактиката ми беше ясна. Бяхме се разбрали с треньора, знаех ослепително какво да върша, по какъв начин да се държа при несъмнено развиване в дуела. Нямах никакви терзания. Играх против настоящата международна шампионка. Победиха я безапелационно и съм доста, доста щастлива “, добави Александра.



След две седмици Александра Стублева отпътува за Париж, където ще се организира подготовка.

„ Времето е доста малко. Трябва да си построя дните, че да съм оптимално, добре готова. Трябва да създадем корекциите – мощни, слаби страни, които забелязахме в този момент на надпреварата, в действителна обстановка. За мен ще е значимо да запазя успокоение и централизация през целия този интервал. Трябва да имам вяра в този триумф. Турнирът в Париж ще е много по-различен, тъй като там се сплотяват две категории. Това значи, че ще срещна противнички от категория, в която не съм отдавна. Познаваме се въпреки всичко, само че за всички ще е друго. За мен е значимо да изляза със същата конфигурация като на европейското състезание. За мен е значимо да съм постоянна, съсредоточена до дъно, тъй като това ще е основното “, добави Стублева.

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.


Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР