Преди Коледа в околностите на Лондон момиченце си купува коледна

...
Преди Коледа в околностите на Лондон момиченце си купува коледна
Коментари Харесай

Инцидентът с коледната картичка: Фарс, вместо героична драма

Преди Коледа в покрайнините на Лондон момиченце си купува коледна картичка от Tesco, намирайки вътре записка със вик за помощ. В нея било написано задгранични пандизчии от Шанхай са принуждавани да работят и молят получателя на бележката да се свърже с британеца Питър Хъмфри. Същият незабавно написва публикация и я разгласява в „ Съндей Таймс ". Западните медии незабавно раздухаха случая, написа " Радио Китай ".

Нека да забележим какви думи употребява Хъмфри в публикацията си. Всъщност в така наречен „ обстоятелства " са просто субективни мнения и догатки. Британецът употребява думи като „ Мисля, че … " „ Знам, че … " (кой е написал бележката), само че съвсем не визира обстоятелства и доказателства.

„ Не знам идентичността и националността на пандизчията, който е пъхнал бележката в картичката, само че съм сигурен, че са пандизчии от Шанхай и ме познават от преди освобождението ми от пандиза ".

Той изясни по какъв начин е стигнал до заключението, че картичката е от китайски затвор, само че не загатва кой е пандизчията. После в изявление за BBC Хъмфри употребява думите: „ Мисля, че знам кой е той. "

Самият Хъмфри си опонира. Не излиза наяве, дали приказва истината или единствено си „ фантазира обстоятелства "? Каква отговорност поемат западните медии разпространявайки субективна информация без инспекции и доказателства?

Журналисти на CCTV във Англия Уан Сюен и Чън Минлей незабавно ревизираха новината в западните медии и откриха, че съществува проблем с представянето ѝ, което е извънредно едностранно.

„ В момента най-големият проблем е едностранното добиване на информация, показват се основно негативните отзиви. "

Уан Сюен открива, че в репортажите на западните медии няма изявленията с китайски органи и китайци, забъркани в случая.

Според надзирателя на затвор в Цинпу, Шанхай – Ли Цян тези картички никога не са пристигнали от пандиза. „ Някои хора имат прекомерно богато въображение, обстановката е напълно друга. Целта на всяка работа в пандиза е да приготви уменията на пандизчиите, тя е безусловно на доброволни начала. Всеки самичък взема решение дали да се включи. Освен това за осъществената работа се получава парично заплащане ", сподели надзирателят.

Същевременно китайските публицисти се свързваха с компания Tesco, която към този момент е разискала с китайския цех производството на картички и е стартирала следствие. В този интервал краткотрайно ще бъде прекъснато съдействието с китайския цех. В изказване на Tesco се споделя: „ Имаме цялостна система за инспекции. Миналия месец доставчикът мина самостоятелна инспекция, няма доказателства, че нарушава нашите правила за възбрана на потреблението на служащи от затвори. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР