Преди годишната среща на Международния валутен фонд и Световната банка

...
Преди годишната среща на Международния валутен фонд и Световната банка
Коментари Харесай

МВФ ще включи още един африканец в изпълнителния си борд

Преди годишната среща на Международния валутен фонд и Световната банка - Кристалина Георгиева разгласи, че ръководената от нея организация усилва броя на африканците в изпълнителния си ръб.
Това е добра вест за Африка. Продължаваме с подготовката на трети представител от Субсахарска Африка в нашия ръб. Все още се дискутира по какъв начин се сплотява африканският континент и какво значи това. Но в последна сметка значи по-силен глас за Африка.
Кристалина Георгиева, ръководещ шеф на Международния валутен фонд

Освен това Георгиева означи, че Международният валутен фонд вижда по-добри вероятности за Субсахарска Африка през идната година.
Поздравявам множеството страни за това, че са доста внимателни в ръководството на инфлацията, която спада в доста страни. И че дават приоритет на обществените разходи, като в това време последователно понижават дефицитите.
Кристалина Георгиева, ръководещ шеф на Международния валутен фонд

Специалистите от Международния валутния фонд и Световната банка се събират в град Маракеш от 9 до 15 октомври, близо месец откакто Мароко претърпя тежко земетресение с хиляди жертви. Сред главните тематики на полемиките, които за първи път от 50 години насам ще се проведат в Африка, са институционалните промени, държавните задължения на разрастващите се страни и въздействието на климатичните промени върху световната стопанска система.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР