Пречиствателната станция за отпадни води на Ямбол беше открита днес.

...
Пречиствателната станция за отпадни води на Ямбол беше открита днес.
Коментари Харесай

Откриха пречиствателната станция за отпадни води на Ямбол

Пречиствателната станция за отпадни води на Ямбол беше открита през днешния ден. Нейното създаване е част от плана за водния цикъл на града. Общата стойност на плана, който се осъществя с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия " Околна среда " е близо 44 500 000 лева, като финансовото присъединяване на общината бе 1 133 520 лв..

Изграждането на пречиствателната станция беше неколкократно спирано, в това число и поради банкрут на фирмата-изпълнител. Последваха нови процедури и през днешния ден водният цикъл е към този момент факт, като пречиствателната станция работи към този момент повече от месец, уточни кметът на Ямбол Валентин Ревански, представен от БНР.

" Благодарение на една такава огромна инвестиция отпадъчните води на Ямбол се пречистват и най-важното е, че след тяхното филтриране, те дават отговор на условията за заустване ".

Пречиствателното оборудване към момента не е трансферирано за стопанисване на ВиК - сдружението в Ямбол. След като това стане се чака повишаване на цената на водата с сред 20 и 30 стотинки на кубик. Очакванията са, че с включването на пречиствателната станция, многочислените сигнали за местни замърсявания на река Тунджа ще бъдат лимитирани до най-малко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР