Празничната еуфория вече ни е завладяла и в момента изтичат

...
Празничната еуфория вече ни е завладяла и в момента изтичат
Коментари Харесай

Ето какво никога не трябва да подарявате на Коледа

Празничната еуфория към този момент ни е превзела и сега изтичат последни дни и часове, в които да се подготвим с дарове за обичаните ни хора за Коледа. И въпреки за доста от нас това да е сложна задача, тъй като не всеки път знаем с какво тъкмо ще зарадваме тези, които обичаме, е добре най-малко да изключим тези дарове, които в никакъв случай не би трябвало да вършим на този празник. Защото съгласно поверията носят злощастие и беднотия. Ето кои са те:

Свещи

 свещ

Свещта е един от постоянно срещаните дарове за коледа, защото по магазините можете да откриете какви ли не и все красиви, като същински творби на изкуството. А ароматните постоянно са желани, за какво какво по-празнично от това да ухае на канела, кафе, джинджифил или каквото друго се сетите, в дома? Свещта звучи като доста сантиментален и гальовен подарък, само че в действителност свещите се употребяват обредни ритуали и не носят благополучие под формата на подарък. Това напълно не значи, че в случай че получите свещ за Коледа, би трябвало да я изхвърлите. Просто дайте монета на този, който ви я е подарил, с цел да се пречистите. 

Ножове, принадлежности, тирбушони или принадлежности за маникюр

 ножове

Като цяло - никакви остри предмети, тъй като те могат да бъдат източник на отрицателна сила. Според безчет поверия, сходна движимост, поднесена като подарък, може да донесе кавги и спорове в дома. Но даже и да получите изострен предмет като подарък, постъпете по същия метод, както със свещта - дайте монета на този, който ви го е поднесъл.

Огледало

 огледало

Смята се, че сходен предмет, като подарък, е портал към подземния свят. Също по този начин се твърди, че могат да провокират главоболие и кошмари. Ако получите огледало за Коледа, го поставете в някой ъгъл и го покрийте с плътна забрадка. След три дни намерете метод да се отървете от него. Огледалото би трябвало да влезе в къщата ви, само в случай че вие сте си го закупили.

Портфейл

 портмоне

Дори и да е поднесен с положителни усеща, този подарък може да донесе финансови проблеми, изключително в случай че в него не е оставена банкнота. Като цяло, избирайте подаръците откъм изобретателната страна и забравете за практичността. 

Часовник

 часовник

Сигурно сте чували, че когато подарите часовник на някого, той отброява минутите до края на живота му. Твърди се още, че до момента в който носи този часовник, човек ще закъснява за всевъзможни значими каузи. 

Перли и бижута с перли

 перли

Коя дама не би се зарадвала да получи перли или украшение с перли за Коледа? Само че и тук има измама - подарените перли носят злощастие, съгласно някои поверия, както и проблеми с колегата. Смята се още, че в случай че получите подобен подарък за Коледа, то сигурно няма да се омъжите през идната година. Но не се отхвърляйте от бижутата - просто избирайте други, по-неутрални, камъни. 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР