Още по-добро взаимодействие между органите на реда и Община Стара

...
Още по-добро взаимодействие между органите на реда и Община Стара
Коментари Харесай

Засилват контрола в Стара Загора за по-чист, спокоен и безопасен град през лятото

Още по-добро взаимоотношение сред органите на реда и Община Стара Загора и повишение на бдителността във връзка с пътната сигурност и опазването на публичния ред , с цел да се обезпечи допустимо най-безопасната градска среда.

Това беше тематиката на работна среща, инициирана от секретаря на Община Стара Загора Николай Диков сред част от управлението на общинска администрация и Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора.

Общината бе показана и от зам.-кмета арх. Мартин Паскалев , шефа на Дирекция „ Общински планове, сигурност на придвижването и надзор по строителството “ Гергана Михайлова и началника на Отдел „ Опазване на публичния ред и ръководство при рецесии “ Пламен Тодоров. От страна на ОДМВР – Стара Загора, присъединяване в срещата е взел шефът старши комисар Красимир Христов .

Превенцията и контролът по опазването на публичния ред и обезпечаването на спокойствието на жителите в общината са първи приоритет за момента, съгласни са и двете страни. Споразумели са се и за възстановяване на междуинституционалното взаимоотношение , на контрола и ограниченията, които засягат публичния ред и организацията на придвижването. Специален акцент е подложен върху обстоятелството, че учениците към този момент са във почивка , а този интервал основава предпоставки за занижено внимание и повече занимания.

През летния сезон се следи увеличение на броя на хората хората, придвижващи се с електрически тротинетки . Често се следи ръководството им в нарушаване на избраните правила от законодателя, което основава предпоставки за произшествия и настъпване на катастрофи, уточни Пламен Тодоров. Затова и секретарят на Общината обръща внимание на спазването на публичния ред и настоятелно търси поддръжка от органите на реда.

Лятото е и сезонът на ремонтите, строителни и битови боклуци се захвърлят безгрижно и безсистемно на нерегламентирани места. Това усилва противозаконните сметища и замърсява околната среда, а за почистването им се изразходват огромни суми публични средства.

Шумни нощни гонки на мотоциклети и коли с форсиране на високи обороти, вандалски прояви в междублокови пространства, където се р ушат детски площадки и катерушки , разлепването на рекламни афиши на неразрешени места са също прояви на нарушавания на публичния ред, които би трябвало да се пресичат.

Затова взаимните дейности на чиновниците на Община Стара Загора и ОДМВР Стара Загора ще са в посока усилване на контрола и инспекциите . Такъв ангажимент е стихотворец от шефа на ОДМВР старши комисар Красимир Христов.

Срещата е част от поредност работни срещи на секретаря Николай Диков с институциите, които имат териториални ръководства в рамките на община Стара Загора.

Румен Радев: Аз към този момент съм споделил всичко, време е за дейности

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР