Русия ще получи повече възможности като Авдиевка. Как ще се

...
Русия ще получи повече възможности като Авдиевка. Как ще се
Коментари Харесай

NYT: Русия ще получи повече възможности като Авдиевка

Русия ще получи повече благоприятни условия като Авдиевка. Как ще се развие спорът, в случай че Киев не получи спомагателна поддръжка от Вашингтон? Това се пита създателят на публикацията за NYT. Според него последният пакет от помощи за украинските въоръжени сили ще продължи няколко седмици. Междувременно Русия ще получи повече благоприятни условия като Авдеевка.

Как може да се развие спорът, в случай че Украйна не получи спомагателна финансова поддръжка от Съединени американски щати

В продължение на две години Украйна разчиташе на американски оръжия, с цел да се бори с съветските сили. Той бомбардира съветски позиции с американска артилерия, насочва танкове с ракети Javelin и стопира въздушни офанзиви с ракети-носители Patriot.

Американската поддръжка обаче внезапно понижа. Републиканците в Камарата на представителите блокираха спомагателна помощ за Украйна и администрацията на Байдън не е в положение да даде повече оръжия (пакетът от помощ от 300 милиона $, разгласен тази седмица, евентуално ще помогне на Украйна единствено за няколко седмици).

NYT: Русия ще получи повече благоприятни условия като Авдиевка 19.06.24 11:39 ЕКСКЛУЗИВНА вест от Бъкингам!: Принц Уилям се приготвя да оглави монархията, готви радикални промени в ръководството! 19.06.24 11:38 Експерт: Сътрудничеството сред Русия и КНДР ще промени обстановката в района 19.06.24 11:16 Парламентът не избра ръководител на Народното събрание 19.06.24 11:15 Извънредно!: Марк Рюте завоюва Орбан със договорка за Украйна, става новият началник на НАТО! 19.06.24 11:04

Украйна към този момент усети следствията. Русия реализира някои триумфи през последния месец, като завладя източния град Авдиевка, в миналото украинска цитадела. Представители на разузнаването предизвестиха Конгреса тази седмица, че загубите на Украйна са сигнал за това какво може да се случи, в случай че армията е незадоволително снабдена.

Администрацията на Байдън сподели, че Украйна се е отдръпнала, тъй като са й свършили артилерийските снаряди. Тези оръжия изиграха значима роля по време на боевете; Украйна го употребява, с цел да възпира и отслабва съветските офанзиви, преди да стартира непосредствен пердах. Въпреки това, с лимитирани доставки, украинското управление пожертва Авдиевка, с цел да резервира муниции за по-стратегически значими региони като Черноморското крайбрежие и североизточната част на страната. Последвалото безредно оттегляне остави украинските войски и цивилни беззащитни.

Русия няма подобен проблем. Въпреки западните наказания стопанската система й се развива с цялостна скорост. Произвежда оръжия и доставя войските си. Нейните съдружници, изключително Северна Корея и Иран, оказват помощ за запълването на празнините.

Съюзниците на Украйна в Европа не съумяха да запълнят пропуските в оръжията, защото американската поддръжка понижа. Европейските страни дадоха обещание да усилят военните си разноски, с цел да защитят себе си и едни други, само че процесът ще отнеме години. Украйна може да няма това време.

В нашата публикация ще разгледаме по какъв начин може да наподобява въоръжен спор, в случай че Украйна не получи повече американска поддръжка.

Нарастващ риск

В момента, макар Авдиевка, военните дейности са в задънена улица. Украйна евентуално има задоволително ресурси, с цел да удържи множеството съветски офанзиви за седмици, може би месеци. Анализаторите към този момент се съмняват, че Украйна ще може да организира огромни настъпателни интервенции през тази година, даже и да получи повече финансова помощ.

В по-дългосрочен проект намаляващата американска поддръжка евентуално ще принуди Украйна да отстъпи повече територия. В момента съветските войски държат към 20% от някогашната територия на Украйна и желаят да получат още повече.

Руският президент Владимир Путин неотдавна разгласи окупацията на останалата част от украинското крайбрежие, което ще лиши Украйна от опцията да изпраща и получава товари през Черно море. Той има намерение да завземе и останалата част от Донбас.

Преди украинските победи не бяха евтини за Русия. Москва претърпя загуби, с цел да превземе град Бахмут. Украйна се нуждаеше от доста муниции, с цел да отговори на съветските офанзиви в града в продължение на месеци. Днес тя бързо свършва амунициите си и би трябвало да бяга. В същото време Русия усеща в по-малка степен следствията от спора. Осъзнавайки това, тя може да бъде по-агресивна в офанзивата си.

С други думи, Русия ще може да получи повече благоприятни условия като Авдеевка.

„ Без спомагателна помощ тези шансове са по-големи “, сподели ми сътрудника Джулиан Барнс, който отразява сраженията, „ С новия пакет от помощ украинците ще имат доста по-добър късмет да укрепят своята отбрана и да задържат своите фронтови линии в някои случаи те ще могат да си върнат територията. “

Няма какво да размени американската помощ

Съединени американски щати не са единственият съдружник на Украйна, само че са единствените, които имат предпочитание и средства да я доставят с оръжие. Много европейски страни нямат политическа процедура да въоръжават други страни. Те изпратиха на Украйна няколко типа ефикасни оръжия, като немски танкове и шведски Противовъздушна отбрана системи. „ Те обаче не могат да създават муниции “, сигурен е Джулиан. „ Те не могат да създават огромни количества артилерийски снаряди, от които Украйна се нуждае преди всичко.

Следователно Съединени американски щати би трябвало да доставят Украйна. Президентът Байдън и Сенатът към този момент поддържаха решението за разпределяне на спомагателни средства. Републиканците в Камарата на представителите отхвърлят да подложат въпроса на гласоподаване.

Необичайно е американците да спрат да поддържат военно изпитание вследствие на чисто вътрешна политика, сподели Стейси Годард, специалист по интернационална сигурност в Wellesley College. В предишното Съединените щати са се оттегляли от военни дейности, нормално след провали на бойното поле или когато обществеността е изгубила доверие в управлението на страната. Нито едното, нито другото не важи за Украйна. Военните интервенции са в задънена улица, само че Украйна не губи. И множеството американци към момента поддържат концепцията за помощ.

 

Източник: NYT/Превод: SafeNews

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР