Правната комисия на парламента изнесе в пленарната зала мотивите си,

...
Правната комисия на парламента изнесе в пленарната зала мотивите си,
Коментари Харесай

Изслушват Гешев пленарната зала

Правната комисия на Народното събрание изнесе в пленарната зала претекстовете си, с които през вчерашния ден поддържа доклада на основния прокурор Иван Гешев.

В този час народните представители изслушват Иван Гешев, който дава доклад за активността на прокуратурата през последните 8 месеца.

" Имаме предпочитание за непрекъснат разговор с Народно събрание и обособените комисии, тъй като ясно осъзнаваме, че резултатите, които чака българското общество могат да бъдат реализирани с взаимоотношение сред управляващите и при съблюдаване на разделяне и надзор сред управляващите. Това включва освен взаимоотношение сред трите управляващи, само че и сред институциите - правоохранителна система, съд и прокуратура ", съобщи основният прокурор.

Гешев регистрира спад на телефонните измами за първите 5 месеца с 95%, на битовите обири - с 22%, на грабежите с 19% и на моторни транспортни средства - с 13%.

Заседанието се води от Цвета Караянчева, която се върна на председателското място, откакто депутатите отхвърлиха желаната от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи оставка.

Вчера Иван Гешев се яви пред Парламентарната правна комисия. След часове на чуване комисията одобри отчета за активността на прокуратурата през първите осем месеца.

Гешев регистрира близо 2300 следствия за корупция и 156 наказани за такива закононарушения. Той съобщи, че прокуратурата не проверява по политически симптом, а причинители на закононарушения и акцентира, че по естествени аргументи за корупция най-вече разследвани са представители на ръководещите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР