През прохода Петрохан“ – път II-81, е забранено движението на

...
През прохода Петрохан“ – път II-81, е забранено движението на
Коментари Харесай

Затвориха за камиони прохода Петрохан

През прохода „ Петрохан “ – път II-81, е неразрешено придвижването на тежкотоварни камиони над 12 тона. Контролът по спазването на ограничаването се реализира от „ Пътна полиция “, оповестиха от АПИ.

Няма издадена заповед за смяна в организацията на придвижване в сектора Мездра – Лютидол - п. в. „ Новачене “ на път I-1, която ще се наложи поради идната рационализация на трасето. Движението за всички типове моторни транспортни средства по правата следва да бъде лимитирано, само че едвам откакто приключи ремонтът на обходните трасета.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ припомня това поради постъпили запитвания. С оглед обезпечаване на сигурността на живота и здравето на хората, АПИ прави задълбочени разбори на пътната конюнктура и е в връзка с виновните институции преди да бъде въведена краткотрайната организация на придвижването.

Спирането на трафика по сектора от първокласния път ще е належащо за доизграждането на пътните възли на две равнища - „ Мездра “, „ Дърманци “ и „ Ребърково “ и модернизацията на пътя Мездра – Ботевград в сектора от 161-ви до 194-ти км.

Ограничаването на придвижването в сектора Лютидол – п. в. „ Новачене “ /от км 172+640 до км 185+600/ е обвързвано със строителството на пътен възел „ Лютидол “, промяна на Мала река с изместване на речното корито и прекосяване отляво на пътя в дясно, в отчасти затрупан сектор под насип. Общата дължина на речната промяна е близо 2 км по продължение на пътя. Необходимо е да се изградят голям брой уреди – надлез, две армостени с обща дължина от 260 м, стоманобетонова подпорна стена - 86 м, отчасти укрепителна пилотна стена - 140 м, бездънен ров - близо 40 м. Ще се направи и стоманобетонова подпорна стена с дължина 256 м и пресичания на остарял и нов път и други

За повишение сигурността на придвижване и отбягване на засилен трафик на всички пътуващи, АПИ постоянно и навреме е уведомила необятната общност за идни ремонтни действия и краткотрайните обходни направления. Апелираме водачите да съблюдават прецизно поставената пътна сигнализация и да карат деликатно, спазвайки отдалеченост. Да се движат със съобразена скорост и да не подхващат рискови изпреварвания, с които заплашват сигурността на всички останали пътуващи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР