Правната комисия на Камарата на представителите, контролираната от демократите долна

...
Правната комисия на Камарата на представителите, контролираната от демократите долна
Коментари Харесай

Започва ново разследване срещу Тръмп за злоупотреба с власт и корупция

Правната комисия на Камарата на представителите, следената от демократите долна камара на Конгреса на Съединени американски щати, стартира ново, широкообхватно следствие против президента Доналд Тръмп, неговата администрация, предизборния му екип и компании, като изпрати молби за документи до 81 души, свързани с президента и негови сътрудници, съобщи Асошиейтед прес.

Председателят на комисията Джеролд Надлър съобщи, че комисията ще проверява допустима корист с власт, корупция и възпрепятстване на правораздаването, и посочи, че в множеството случаи молбите за документи би трябвало да получат отговори до 18 март.

Сред ведомствата и хората, от които комисията желае да получи документи, са министерството на правораздаването, синът на президента Доналд Тръмп-младши и финансовият шеф на Организацията Тръмп Алън Вайселберг.

Според Надлър е явно, че Тръмп е попречил правораздаването, само че е прекомерно рано да се приказва за импийчмънт.

"Преди да подложите някого на импийчмънт, би трябвало да убедите американското общество, че това би трябвало да се случи ", съобщи конгресменът демократ. Той уточни като доказателства за възпрепятстване на правораздаването уволнението на някогашния шеф на ФБР Джеймс Коми, който ръководеше следствие за хипотетичната съветска интервенция в президентските избори през 2016 година и вероятния сговор сред предизборния екип на Тръмп и съветските управляващи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР