Правителството сменя командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, който

...
Правителството сменя командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, който
Коментари Харесай

Правителството смени командира на военната флота преди сделката за 1 млрд. лева

Правителството сменя командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, който приготвяше години наред плана за закупуването на два нови патрулни кораба. Ако се реализира, това ще е една от най-скъпите покупко-продажби в модернизацията на армията и ще доближи близо 1 милиарда лв..

Проектът се движи главно от контраадмирал Митко Петев, който обаче в този момент ще бъде нараснал във " вицеадмирал " и изпратен за представител на началника на защитата в НАТО и Европейски Съюз. Там той ще размени вицеадмирал Георги Фиданов

Новият пълководец на военната флота ще бъде контраадмирал Кирил Михайлов, който в този момент е български представител в Съюзното командване по интервенциите в Монс, Белгия.

Рокадите би трябвало да бъдат глобени и от президента Румен Радев, като практиката е сходни назначения да бъдат съгласувани авансово.

Смяната се прави на финалната права преди сключването на договорката за новите кораби. За поръчката подадоха предложения три компании - българската " МТГ – Делфин ", немската " Fr. Lurssen Werft GmbH & Co.KG “ и италианската " FINCANTIERI “ (Италия).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР