Правителството одобри промени в Методиката за извършване на индивидуална оценка

...
Правителството одобри промени в Методиката за извършване на индивидуална оценка
Коментари Харесай

Заради извънредното положение: Оценки за нуждите на хората с увреждания – по телефона

Правителството утвърди промени в Методиката за осъществяване на самостоятелна оценка на потребностите на хората с увреждания. Измененията са по отношение на въведеното на 13 март от Народното събрание изключително състояние.

При подготовката на самостоятелна оценка на потребностите на хората с увреждания чиновниците на дирекциите „ Социално подкрепяне “ ще организират изявление по телефона с тях или с техен легален представител. Това плануват промени в Правилника за използване на Закона за хората с увреждания, които бяха утвърдени от държавното управление.

Измененията са по отношение на въведеното от Народното събрание изключително състояние и ще се ползват по време на действието му. Те целят ограничението на рапространението на вируса COVID-19 и съхраняването на здравето на хората с увреждания и чиновниците на дирекциите „ Социално подкрепяне “ на Агенцията за обществено подкрепяне.

С провеждането на интервютата по телефона или по е-поща ще се обезпечи непрекъснатост на административния развой за подготовка на самостоятелните оценки на потребностите на хората с увреждания и ще се подсигурява навреме практикуване на техните права. По този метод ще се подсигурява, че административното обслужване на хората с увреждания няма да се прекъсва и ще се обезпечи навреме практикуване на техните права за прилагане на персонална помощ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР