Правителството одобри изплащането на 4 973 370 лв. за изпълнение

...
Правителството одобри изплащането на 4 973 370 лв. за изпълнение
Коментари Харесай

Министрите одобриха близо 5 млн. лв за ремонти на детски градини и училища

Правителството утвърди изплащането на 4 973 370 лева за осъществяване на планове по Програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2020 - 2022 година, оповестиха от държавния пресцентър.

С отпуснатите средства ще се финансират 17 общини, които имат утвърдени планове по програмата и са дали документи за осъществени заплащания. Това са общините Сандански, Айтос, Бургас, Сунгурларе, Ловеч, Пазарджик, Перник, Червен бряг, Асеновград, Раковски, Русе, Котел, Костинброд, Своге, Казанлък, Търговище и Хасково.

Целта на програмата е да се усъвършенства материалната база, която подсигурява здравословните и качествени условия на образование в системата на предучилищното и учебното обучение. Тя е ориентирана също към създаване на нови здания, уголемение и реорганизация на съществуващи детски ясли, градини и учебни заведения. По този метод ще бъде понижен дефицитът на свободни места в тях и ще има опция за сполучливото въвеждане на наложителното предучилищно обучение на децата, навършили 4-годишна възраст. Програмата ще помогне и за прекосяване към едносменен режим на образователния ден.

Източник:БГНЕС
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР