България ще продължи да оказва всестранна подкрепа на Украйна. Ангажиментът

...
България ще продължи да оказва всестранна подкрепа на Украйна. Ангажиментът
Коментари Харесай

Тагарев от Одеса: България ще продължи да оказва всестранна подкрепа на Украйна

България ще продължи да оказва всестранна поддръжка на Украйна. Ангажиментът ни остава хладнокръвен и се основава на споделените ни полезности и вековните ни исторически връзки. Руските провокации в Черно море препятстват свободното мореплаване, усилват риска от произшествия и от ескалация на напрежението. Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев по време на аудиенция в Одеса.

В подтекста на съветската експанзия против Украйна министър Тагарев уточни, че средата за сигурност е мощно променена, откакто през февруари 2022 година бяха атакувани основите на европейската архитектура за сигурност. България поддържа законните дейности за отбрана от съветските военни дейности и възобновяване на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна.

„ Страната ни е солидарна с украинските старания, както на двустранна основа посредством оказване на политическа, филантропична и военно-техническа поддръжка, по този начин и в границите на участието си в НАТО, Европейски Съюз и Организация на обединените нации. В тази връзка взетото решение за прекосяване от двуетапен към едноетапен развой на присъединение на Украйна към НАТО удостоверява, че мястото й е в евроатлантическото семейство “, увери министър Тагарев.

Министърът на защитата на Украйна Олексий Резников благодари на България за оказаната помощ и изрази паника от дейностите на Русия в Черно море, като акцентира стратегическото значение на зърнената договорка, защото продоволствената рецесия по света е и рецесия на сигурността.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР