Парламентът прие окончателно бюджета на НЗОК за 2023 г. Той

...
Парламентът прие окончателно бюджета на НЗОК за 2023 г. Той
Коментари Харесай

Окончателно: Депутатите приеха бюджета на НЗОК

Парламентът одобри дефинитивно бюджета на НЗОК за 2023 година Той планува разноски в системата за над 7 милиарда лв.. С 910 млн. повече, в сравнение с през предходната година. Най-сериозно нарастване има за средствата, планувани за профилактика, оповестява Народоосвободителна въстаническа армия.

Депутатите одобриха към здравноосигурителните заплащания за профилирана извънболнична здравна помощ, в това число сложно диспансерно (амбулаторно) наблюдаване да бъдат добавени 6 660 000 лева Тези средства са планувани за амбулаторната процедура диагностика и оценка на невроразвитийни разстройства.

Народните представители одобриха шефът на НЗОК, в период от един месец от деня на обнародването на закона, да дефинира еднократно нов повишен размер на самостоятелните съществени заплати на чиновниците в НЗОК и РЗОК.

Спорът от среднощното съвещание от разискването на държавния бюджет се трансферира и при днешното разискване в пленарната зала. Снощи депутатите от бюджетната комисия отхвърлиха множеството от данъчните оферти на финансовия министър Асен Василев, с които се очакваше в хазната да влязат повече доходи. Заради това Василев разгласи, че към този момент не стои зад този бюджет. Днес водачите на ГЕРБ-СДС и ДБ-ПП се срещнаха рано сутринта, с цел да изчистят проблемите към Държавния бюджет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР